Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hollandsk storbank indgår milliardforlig i hvidvasksag

Hollandsk ING Groep betaler 5,8 milliarder kroner i bøde for hvidvask i perioden 2010-2016.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens Danske Bank slås med sin egen hvidvasksag, har den hollandske storbank ING Groep indgået et milliardforlig i en sag om hvidvask i perioden 2010 til 2016.

ING har erkendt væsentlige brister i sine procedurer i forhold til at forebygge finansiel kriminalitet og har accepteret at betale 775 millioner euro, hvilket svarer til omtrent 5,8 milliarder kroner.

Det rapporterer Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

De hollandske myndigheder, som ING har indgået forliget med, har baseret bødens størrelse på ING's finansielle styrke og betalingsevne.

Desuden afspejler bøden sagens alvor og varighed, men også at det ikke var muligt at afgøre, i hvilken grad bankkonti i ING i Holland blev misbrugt.

Af det samlede forlig på 775 millioner euro er 675 millioner euro en bøde, mens de sidste 100 millioner euro svarer til den besparelse, ING har haft på ikke at have det nødvendige mandskab til at afværge finansiel kriminalitet.

Sagen har fået konsekvenser for en række nuværende og tidligere ledende medarbejdere, der har mistet deres job og fået annulleret bonusser.

ING's ledelse har desuden frasagt sig sin bonus for 2018 som følge af sagen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden