Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Mindre jordskælv ryster det nordøstlige Sverige

Et brag fulgt af rystelser fik Yvonnes blomsterkrukker til at røre på sig i jordskælvsramt del af Sverige.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et mindre jordskælv med en beregnet størrelse på 2,3 har søndag eftermiddag ramt det nordøstlige Sverige. Det bekræfter en seismolog over for den svenske netavis NSD.

Skælvet ramte få timer efter et lidt større skælv i Jylland. Det svenske skælv kunne mærkes i flere byer i området nord for Luleå, skriver avisen.

Der er ingen meldinger om skader eller tilskadekomne.

»Det er et vældigt lille skælv. Formentlig har det kun kunnet mærkes præcis i nærheden«, siger Björn Lund, der er seismolog ved Uppsala universitet, til NSD.

Han forklarer, at de tektoniske plader, der ligger langt under jordens overflade, ind imellem trykker mod hinanden, så spændingerne bliver for stærke. Og så kan det mærkes i form af rystelser.

70-årige Yvonne Johansson, der bor i byen Häggan, kunne både høre og mærke jordskælvet, der fik hendes blomsterkrukker til at ryste.

»Jeg sad hjemme i mit hus, der ligger på et klippeplateau. Pludselig begyndte det at brage kraftigt, og jeg gik ud for at se, hvad der skete«, fortæller hun til NSD.

Hun skrev om episoden på Facebook og fandt på den måde ud af, at andre i omkringliggende byer også havde mærket skælvet.

Jordskælvet i Sverige indtraf omkring tre timer efter, at et lidt større skælv havde rystet jorden uden for Holstebro.

Skælvet i Danmark blev målt til 3,4. Heller ikke her er der meldinger om skader eller tilskadekomne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden