Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dr. Mekkiya Mahdi/AP
Foto: Dr. Mekkiya Mahdi/AP

Denne underernærede pige er at af de millioner af børn, der er ramt af sult i Yemen, og som risikerer at miste livet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helle Thorning advarer om, at hel generation kan dø: Fem millioner børn i Yemen risikerer at dø af sult

I en ny rapport vurderer Red Barnet, at millioner af børns liv er i fare som følge af krigen i Yemen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end fem millioner børn risikerer af dø af sult i det krigshærgede Yemen.

Det advarer Red Barnet om onsdag.

Den manglende adgang til mad, der transporteres via havnen i provinsen Hodeida i det vestlige Yemen, 'kan føre til hungersnød på en hidtil uset skala', oplyser Red Barnet i en ny rapport.

Havnen i Hodeida er Yemens største og en livline for millioner af mennesker i landet. 22 millioner mennesker i Yemen har brug for humanitær hjælp. 80 procent af den nødhjælp, der kommer til landet, sejles til Hodeida.

En hvilken som helst form for lukning af havnen 'vil sætte hundredtusindvis af børns liv i øjeblikkelig fare og skubbe millioner af mennesker ud i en sultkatastrofe', vurderer Red Barnet.

Ind til juni i år var det de iranskstøttede houthi-oprøreres eneste havn. 19. juni genvandt regeringsvenlige styrker dog kontrollen over havnen.

Angreb på boliger, markeder, begravelser, bryllupper og læger

Næsten 10.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten i Yemen siden 2015, viser tal fra FN. 6.660 af disse er civile.

Ifølge en rapport fra FN er det luftangreb fra en koalition anført af Saudi-Arabien, der har forårsaget de fleste dokumenterede civile dødsfald.

Rapporten peger på et stort antal angreb mod boligområder, markeder, begravelser, bryllupper og lægefaciliteter.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der nu er administrerende direktør i Red Barnet, siger, at den igangværende krig i Yemen kan koste en hel generation livet.

»Millioner af børn ved ikke, hvornår deres næste måltid er, eller om det overhovedet kommer. Krigen risikerer at koste en hel generation af Yemens børn livet«, siger hun.

Den administrerende direktør i Red Barnet tilføjer, at hun har besøgt et hospital i den nordlige del af landet, hvor 'spædbørnene var for svage til at græde, fordi deres kroppe var udmattede af sult'.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden