Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Wattie/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Wattie/Ritzau Scanpix

Højesteretskandidat Brett Kavanaugh anklages for et overgreb i 1980'erne, som han afviser at have begået. Kvinden, som står bag, vil ikke på nuværende tidspunkt stille op til en høring om sagen i Senatet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump vil høre kvinde der anklager potentiel højsteretsdommer

»Jeg ønsker virkelig at høre, hvad hun har at sige. Hvis hun ikke kommer, vil det være uheldigt«, siger Trump.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er uheldigt, hvis kvinden, som anklager højesteretskandidat Brett Kavanaugh for overgreb, ikke dukker op ved en høring i Senatet, siger præsident Donald Trump.

»Jeg ønsker virkelig at høre, hvad hun har at sige. Hvis hun ikke dukker op, ville det være uheldigt«, siger Trump, som kalder Kavanaugh 'en usædvanlig personlighed'.

»Han har et fantastisk intellekt. Han vil kunne blive en fantastisk højesteretsdommer«, siger Trump.

Psykologiprofessor Christine Blasey Ford har anklaget Kavanaugh for at have begået et seksuelt overgreb på hende tilbage i 1980'erne, da de var elever på samme skole. Hun var på det tidspunkt 15 år, og han var 17.

Ford, der i dag arbejder som universitetsprofessor i Californien, anklager Kavanaugh for sammen med en ven at angribe hende og klæde hende af mod hendes vilje. Da hun forsøgte at skrige, lagde Kavanaugh ifølge Ford en hånd over hendes mund.

Hun har udtalt, at hun ønsker en FBI-efterforskning, før hun vil deltage i en høring. FBI sagde mandag, at det var bekendt med anklagerne mod Kavanaugh, men at de ikke har reageret på dem, da der ikke synes at være tale om en 'potentiel føderal forbrydelse'.

Offer for 'ondskabsfuld chikane'

Flere måneder efter at have anmeldt sagen anonymt gik Ford søndag ud i offentligheden, da hun fortalte The Washington Post historien.

Venner til kvinden siger, at hun længe var i tvivl om, hvor vidt hun skulle stå frem.

»Hun har åbenlyst intet at vinde ved ved at stå frem«, siger Jim Gensheimer, som er en ven af Ford, og som siger, at episoden på nogle måder kom til at mærke hende for altid.

Ford har været offer for 'ondskabsfuld chikane' samt modtaget adskillige dødstrusler, siden hun stod frem.

Det var oprindeligt planen, at Senatets retsudvalg torsdag skulle stemme om Kavanaugh som ny højesteretsdommer.

Men anklagerne om overgreb fik tirsdag den republikanske leder af retsudvalget til at indkalde til en høring på mandag, hvor både Kavanaugh og Ford skulle vidne under ed. Samtidig blev torsdagens afstemning udskudt.

Mandag oplyste Christine Blasey Ford via sin advokat, at hun var klar til at træde frem og afgive sit vidneudsagn offentligt. Men det er hun altså ikke alligevel, oplyser advokaten onsdag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden