Californien genindfører Trumps skrottede lov om netadgang

Trump-administrationen har allerede sagsøgt Californien for at genindføre lov om netneutralitet.

Internationalt

Guvernøren i den amerikanske delstat Californien, Jerry Brown, har natten til mandag dansk tid sat sin underskrift på et lovforslag om netneutralitet.

Netneutralitet betyder, at internetudbydere skal behandle al trafik på nettet ens. De må altså ikke sænke hastigheden på én hjemmeside og øge hastigheden på en anden.

I 2017 ophævede USA's Federal Communications Commission (FCC) loven om netneutralitet. Beslutningen fik stor kritik fra flere sider.

Og nu har Californien som den første amerikanske stat altså indført sin egen lov om netneutralitet.

Loven blev afskaffet nationalt i december under ledelse af USA's præsident, Donald Trump. Og Trump-administrationen har reageret prompte på det vedtagede lovforslag i Californien.

Justitsministeriet vil således sagsøge Californien, skriver Washington Post.

»Endnu en gang har Californien indført en ekstrem og ulovlig lov i staten, der har til formål at spolere føderal politik«, siger den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, i en udtalelse.

Californien, der er den amerikanske stat med flest indbyggere, er også tidligere gået sine egne veje for at modsætte sig Trumps dagsorden.

Internetudbydere har også kritiseret Californiens beslutning. De mener, at det vil føre til dyrere internet- og telefonregninger og forhindre investeringer i hurtigere internet.

De siger samtidig, at det er urealistisk at håndtere internetregler, der varierer fra stat til stat.

Tilhængere af netneutralitet frygter, at internetudbydere skaber hurtig adgang til udvalgte hjemmesider og langsom adgang til andre, hvis der ikke er en lov om netneutralitet.

De håber samtidig, at Californiens beslutning kan inspirere andre til at følge trop.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce