Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Californien genindfører Trumps skrottede lov om netadgang

Trump-administrationen har allerede sagsøgt Californien for at genindføre lov om netneutralitet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guvernøren i den amerikanske delstat Californien, Jerry Brown, har natten til mandag dansk tid sat sin underskrift på et lovforslag om netneutralitet.

Netneutralitet betyder, at internetudbydere skal behandle al trafik på nettet ens. De må altså ikke sænke hastigheden på én hjemmeside og øge hastigheden på en anden.

I 2017 ophævede USA's Federal Communications Commission (FCC) loven om netneutralitet. Beslutningen fik stor kritik fra flere sider.

Og nu har Californien som den første amerikanske stat altså indført sin egen lov om netneutralitet.

Loven blev afskaffet nationalt i december under ledelse af USA's præsident, Donald Trump. Og Trump-administrationen har reageret prompte på det vedtagede lovforslag i Californien.

Justitsministeriet vil således sagsøge Californien, skriver Washington Post.

»Endnu en gang har Californien indført en ekstrem og ulovlig lov i staten, der har til formål at spolere føderal politik«, siger den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, i en udtalelse.

Californien, der er den amerikanske stat med flest indbyggere, er også tidligere gået sine egne veje for at modsætte sig Trumps dagsorden.

Internetudbydere har også kritiseret Californiens beslutning. De mener, at det vil føre til dyrere internet- og telefonregninger og forhindre investeringer i hurtigere internet.

De siger samtidig, at det er urealistisk at håndtere internetregler, der varierer fra stat til stat.

Tilhængere af netneutralitet frygter, at internetudbydere skaber hurtig adgang til udvalgte hjemmesider og langsom adgang til andre, hvis der ikke er en lov om netneutralitet.

De håber samtidig, at Californiens beslutning kan inspirere andre til at følge trop.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden