Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Justin Tang/AP
Foto: Justin Tang/AP

USA's præsident, Donald Trump, og Canadas premiereminister, Justin Trudeau, ses her sammen sidste år. Handelsaftalen mellem de to lande har trukket ud i månedsvis.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA og Canada redder vigtig handelsaftale i sidste øjeblik

USA og Canada bekræfter i en udtalelse, at de er blevet enige om en trilateral frihandelsaftale med Mexico.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Canada og USA er natten til mandag dansk tid nået til enighed om rammerne for en opdatering af Den Nordamerikanske Frihandelsaftale (Nafta). Det bekræfter landene i en officiel udtalelse.

Parterne blev enige, kort før en deadline som parterne selv havde sat til midnat søndag lokal tid (klokken seks mandag morgen dansk tid, red.).

Dermed kan Nafta fortsætte som en trilateral aftale mellem USA, Canada og Mexico. Den nye aftale ventes at blive underskrevet af de tre landes ledere inden for de næste 60 dage.

USA og Mexico blev i august enige om rammerne for en fornyelse af frihandelsaftalen. Aftalen har siden 1994 været grundlaget for samhandlen mellem de to lande samt Canada.

Fredag udsatte USA og Mexico pludselig en planlagt offentliggørelse af indholdet i deres nye aftale.

Det skete for at give USA og Canada mere tid til at løse deres uenigheder og sikre, at aftalen også fremover omfatter tre lande.

Og nu er det altså lykkedes at nå til enighed. Parterne ventes at offentliggøre detaljer om den opdaterede frihandelsaftale i løbet af mandag morgen dansk tid.

Aftalen, som parterne nu har indgået, styrker blandt andet USA's adgang til det canadiske marked for mejeriprodukter. Det har været en af de helt store knaster i forhandlingerne.

Ifølge en embedsmand er Canada gået med til at justere mælkekvoterne, skriver nyhedsbureauet AFP.

USA's præsident, Donald Trump, havde forud for den indgåede aftale advaret Canada om, at USA ville lægge told på importerede biler og autodele fra naboen mod nord, hvis forhandlingerne løber ud i sandet.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, og Andres Manuel Lopez, som overtager præsidentposten fra Nieto til efteråret, har begge tidligere sagt, at en ny udgave af Nafta skal omfatte alle tre lande.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden