Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Johannes Skov Andersen/Pol
Foto: Johannes Skov Andersen/Pol

De unge amerikanere er den første generation i USA’s historie, der har mindre chance end deres forældre for at virkeliggøre den amerikanske drøm.

Unge amerikanere: »Vi vokser op i Amerikas Splittede Stater«

Forældregenerationen kalder dem forkælede, dovne og selvoptagede. Men generationen af unge amerikanere er både fattigere, mere forgældede og har sværere ved at opnå den amerikanske drøm end deres forældre. De unge amerikanere kan blive en afgørende stemme ved midtvejsvalget 6. november. Politiken har lyttet til dem.

FOR ABONNENTER

Den 21-årige afroamerikanske Sheerica Ware fra Georgia er bange for at ende som sin bedstemor: gammel og fattig. Franklin Henriquez, der kom til USA fra El Salvador som 8-årig, er bange for at blive smidt ud af landet. Antonia Okafor fra Texas frygter, at staten vil tage hendes 9-millimeter Glock-pistol fra hende. Mens Laci Williams, en 20-årig Trump-vælger fra Colorado, frygter, at socialistiske feminister vil overtage hendes Amerika.

Generationen af unge amerikanere, de såkaldte Generation Z’er og Millennials, dem, der i dag er 35 år eller yngre, bliver kritiseret af deres babyboomende forældre for deres selfies og for at være forkælede og dovne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden