Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

16 personer er døde efter dobbelt selvmordsangreb i Somalia

En restaurant og en café i byen Baidoa er lørdag blevet ramt af to selvmordsangreb med få minutters mellemrum.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 16 personer har mistet livet, og flere end 30 personer er blevet såret, under et dobbelt selvmordsangreb i Somalia lørdag.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Inden for få minutter detonerede to personer hver deres selvmordsbombe på to forskellige lokationer i byen Baidoa i den sydvestlige del af landet.

Den ene eksplosion ramte en restaurant, hvor ni personer mistede livet, mens den anden ramte en café på et hotel, hvor syv personer døde.

Det oplyser de somaliske myndigheder, skriver nyhedsbureauet AFP.

»De ramte lokationer er befolket af uskyldige civile, så alle de døde er civile, og antallet af døde kan stige når som helst på grund af de sårede«, siger Abudulahi Mohamed, der er politiofficer i Baidoa.

Mange af de sårede er blevet indlagt på hospitalet i Baidoa med 'forfærdelige skader', oplyser sygeplejersken Mohamed Isaq til AP.

Selvmordsangrebene rammer Somalia dagen før årsdagen for det dødeligste angreb i landets historie, hvor en bilbombe sidste år dræbte flere end 500 personer i den somaliske hovedstad, Mogadishu.

Den islamistiske gruppe al-Shabab har taget ansvaret for lørdagens angreb, meddeler gruppen på sin egen radiokanal.

Ifølge gruppen var målet for det ene angreb et hotel, som er ejet af den tidligere somaliske minister Mohamed Aden Fargeti, som er en af de mange kandidater til præsidentvalget i november.

Al-Shabab, som har forbindelser til al-Qaeda, vil vælte regeringen i Somalia og oprette et islamistisk kalifat i landet.

Men de seneste år har gruppen lidt en række nederlag takket være både somaliske sikkerhedsstyrkers indsats og fredsbevarende styrker udsendt af Den Afrikanske Union.

Al-Shabab kontrollerede byen Baidoa mellem 2009 og 2012.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden