Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacquelyn Martin/AP
Foto: Jacquelyn Martin/AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-magter kræver detaljer fra saudiarabere i sagen om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi

Ministre fra Storbritannien, Frankrig og Tyskland lægger pres på Saudi-Arabien i sag om savnet journalist.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storbritannien, Frankrig og Tyskland melder sig søndag på banen i sagen om den forsvundne saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.

I en fælles erklæring siger udenrigsministrene fra de tre europæiske magter, at de forventer 'et fuldstændigt og detaljeret svar' fra Saudi-Arabien i sagen.

Det er uvist, hvad der er sket med Jamal Khashoggi. Journalisten, der blandt andet har skrevet for The Washington Post, er sidst set 2. oktober, hvor han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i Tyrkiet.

Her påstår tyrkiske embedsfolk, at Khashoggi blev dræbt. Det afviser saudiaraberne pure og kalder beskyldningerne for 'grundløse'.

I London, Paris og Berlin siger udenrigsministrene, at de behandler sagen om journalistens forsvinden med »den yderste alvorlighed«.

De opfordrer Tyrkiet og Saudi-Arabien til at gøre det samme og sørge for, at der bliver kastet lys over sagen.

»Der er behov for en troværdig efterforskning for at finde frem til sandheden om, hvad der skete, og - hvis det er relevant - at identificere dem, der har ansvaret for Jamal Khashoggis forsvinden, og sikre, at de bliver stillet til ansvar«, skriver udenrigsministrene.

»Vi opfordrer til fælles saudisk-tyrkiske bestræbelser i den henseende og forventer, at den saudiarabiske regering giver et fuldstændigt og detaljeret svar. Dette budskab er givet direkte til de saudiarabiske myndigheder«, lyder det videre.

Jamal Khashoggi har været i eksil i USA siden 2017. Her søgte han tilflugt, fordi han frygtede for sit liv.

Han skulle på konsulatet i Istanbul for at få nogle officielle dokumenter til sit forestående bryllup.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden