Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Frankrig dumper migranter i italiensk skov

Det har udløst vrede i den italienske regering, at fransk politi uden varsel har efterladt migranter i skov.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, angriber Frankrig for at have kørt migranter over grænsen til Italien og efterladt dem nær Torino.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

»At efterlade migranter i en italiensk skov kan ikke bare være en fejl eller et uheld«.

»Finder (regeringen i) Paris, der kalder sig selv ordentlig, det normalt at smide folk af i en skov? Vi har at gøre med en international skamplet«, skriver Salvini på de sociale medier.

Han refererer til en episode, hvor en fransk politivogn blev set køre ind i Italien omkring byen Claviere og efterlade to immigranter i en skov.

Tusindvis af immigranter bliver hvert år sendt tilbage til Italien efter at have krydset grænsen til Frankrig. Det sker normalt under mere ordnede forhold.

Den franske administrative leder af området Hautes-Alpes, præfekten Cecile Bigot-Dekeyzer, har beklaget episoden.

»Det var en fejl at køre ind på italiensk område uden tilladelse fra det italienske politi. Politiet havde ingen ret til at køre ind i Italien«, siger præfekten ifølge AFP.

Det er ikke første gang, at Frankrig har returneret immigranter uden at orientere Italien. I 2017 blev fransk politi opdaget, da betjente efterlod immigranter på banegården i den italienske by Bardonecchia.

Matteo Salvini, der er fra det indvandringskritiske parti Lega, kræver handling fra de franske myndigheder efter episoden.

Frankrig og Italien er på kollisionskurs om immigranter. Italiens regering har svoret at stoppe de mange immigranter, der ankommer til landet via Middelhavet.

Omvendt kritiserer Frankrig, at Italien sender immigranter til Frankrig og ikke opfylder sin pligt til at modtage flygtninge og immigranter som det første EU-land ifølge Dublin-konventionens regler.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden