0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Trump sammenligner Saudi-Arabiens uskyld med Kavanaugh-sag

I sagen om Jamal Khashoggi bør Saudi-Arabien betragtes som uskyldigt, indtil andet er bevist, mener Trump.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacquelyn Martin/AP
Foto: Jacquelyn Martin/AP

Der har i den forløbne uge været demonstrationer foran den saudiarabiske ambassade i Washington. Her holder en demonstrant et billede op af den forsvundne journalist Jamal Khashoggi.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, kritiserer den stigende globale fordømmelse af Saudi-Arabien i sagen om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi.

Han mener, at Saudi-Arabien fortjener at blive betragtet som uskyldigt, indtil det modsatte er bevist.

I et interview med nyhedsbureauet AP drager Trump paralleller til sagen om højesteretsdommer Brett Kavanaugh, der kort tid før sin godkendelse blev anklaget for seksuelle overgreb.

»Så kører vi løs igen med, at du er skyldig, indtil din uskyld er bevist«, siger præsidenten.

»Det bryder jeg mig ikke om. Vi er netop gået igennem alt det her med dommer Kavanaugh, og han var hele tiden uskyldig, så vidt jeg ved. Vi er nødt til først at finde ud af, hvad der er sket«, tilføjer han.

Kronprins bedyrer uskyld

Udtalelserne kommer tirsdag, efter at Donald Trump tidligere på dagen talte i telefon med Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman.

Under samtalen bedyrede kronprinsen Saudi-Arabiens uskyld i sagen. Det meddelte Trump efterfølgende i et opslag på Twitter.

Bin Salman lovede desuden en 'omgående' undersøgelse af, hvorfor Jamal Khashoggi har været savnet, siden han gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul den 2. oktober.

Anonyme kilder: spor efter drab

Mandag og tirsdag har AP og tv-stationen CNN citeret anonyme kilder, der betegnes som tyrkiske embedsfolk, for, at der er fundet beviser for, at Khashoggi blev dræbt på konsulatet.

Saudi-Arabien har accepteret, at tyrkiske efterforskere har undersøgt konsulatet. CNN's anonyme kilde hævder, at der her er blevet fundet spor efter drab og partering af Jamal Khashoggi.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, besøgte tirsdag den saudiarabiske kronprins for at få en forklaring.

»Min vurdering er, at der er seriøs dedikation i forhold til at få alle fakta på plads og sikre ansvarlighed, herunder at holde højtstående embedsmænd og ledere ansvarlige«, sagde Pompeo efter mødet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tyrkiske efterforskere har udtrykt frustration over saudiaraberne. Ifølge efterforskerne var konsulatet blevet rengjort og væggene malet på ny, før de tyrkiske efterforskere blev lukket ind på konsulatet mandag.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts