0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme: Transfedtsyrer i madvarer kan blive forbudt i hele EU fra 2021

Dansk forbud har betydet, at 800 færre mennesker dør om året af blodpropper i hjertet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Find
Foto: Anders Find
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fra 1. april 2021 skal det være slut med høje mængder transfedtsyrer i fødevarer i EU.

Det mener EU-Kommissionen. Fra den dag må der maksimalt være 2 procent transfedtsyrer i fødevarer i EU, hvis kommissionens forslag - der lige nu er til høring - bliver til virkelighed.

Danmark vedtog allerede i 2004 at forbyde de farlige transfedtsyrer, og derfor er det en rigtig god og fornuftig beslutning, EU endelig ser ud til at træffe, mener adjungeret professor, dr. med. Steen Stender fra afdelingen for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce