Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Jeppe Kofoed leder arbejdet i Europa-Parlamentets skattesnydsudvalg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-politikere om svindelsag: Det er grotesk - en helt uhørt grad af griskhed

Socialdemokratisk gruppeformand tager kæmpemæssig svindelsag om i Europa-Parlamentets skattesnydsudvalg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er udtryk for en »helt uhørt grad af griskhed«, at spekulanter har svindlet med udbytteskat for anslået 410 milliarder kroner i flere europæiske lande.

Det mener Jeppe Kofod, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet.

»Det er ren, ulækker og afstumpet grådighed, der har drevet de her bagmænd. De vidste præcis, hvad de gjorde, og de var helt på det rene med at de penge, de stjal, ville mangle på vores plejehjem, børnehaver og hospitaler«, siger han.

»Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel«.

Svindlen er udført af et netværk af internationale finansfolk og involverer en række af verdens allerstørste banker.

Det afslører flere nøglemedlemmer af netværket samt omkring 180.000 siders hemmeligt efterforskningsmateriale fra tysk politi, som DR og Politiken er i besiddelse af.

Jeppe Kofod er såkaldt rapporteur for Europa-Parlamentets skattesnydsudvalg og leder dermed arbejdet i særudvalget. Han er torsdag morgen ved at skrive udkastet til særudvalgets slutbetænkning.

På baggrund af de nye oplysninger, som DR og Politiken torsdag kan afsløre, vil Jeppe Kofod tage udbytteskandalen op i udvalget.

Hans kollega Margrethe Auken fra SF kalder sagen »fuldstændig grotesk«.

Hun mener, at det er et stort problem, at parlamentarikerne og Folketinget ikke ved nok om, hvordan de enkelte regeringer agerer, f.eks. i komitéerne.

»Folketinget aner ikke, hvordan Danmark stemmer i komitémøder og ambassadørmøder. Det er alt for nemt for gangsterne, når der ikke er gensidig opmærksomhed. Vi har ikke fuldstændig transparens. Men åbenhed og samarbejde er nummer 1 og 2«.

Hun mener, at sagen viser, hvorfor det er nødvendigt, at Danmark bliver medlem af EU's bankunion.

»Så går man rundt og siger, at skattevæsenet er et nationalt anliggende. Ja, godmorgen – så kan svindlerne boltre sig på tværs af grænserne«.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Anders Vistisen, ser løsningen et andet sted.

»I første omgang handler det om at få opbygget bedre kontrol i skattemyndighederne. Vi ved fra den danske sag, at det desværre var ret let at få udbetalt pengene. Jeg tror i høj grad handler om at lære at de lande, der gør det bedst, og ellers komme i mål med opbygning af Skat, som en række partier er enige om«.

ritzau/politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden