Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tror ikke på, at Saudi-Arabien har fortalt hele sandheden om Jamal Khashoggis død på konsulatet i Istanbul. »Det er jo helt oplagt, at vi ikke har fået den fulde forklaring«, siger han.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at Saudi-Arabien har givet hele sandheden om journalists død.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at Saudi-Arabien »ikke har givet den fulde sandhed«, når det kommer til journalisten Jamal Khashoggis død på det saudiske konsulat i Istanbul.

Jamal Khashoggi, der var kritisk over for det saudiske styre, gik 2. oktober ind på det saudiske konsulat i Istanbul og kom ikke ud igen.

Ifølge tyrkiske kilder blev han dræbt og parteret af en dødspatrulje.

Første skridt til at kaste lys

Saudi-Arabien har i et par uger sagt, at journalisten forlod konsulatet i god behold.

Men fredag aften ændrede Saudi-Arabien forklaring til, at Jamal Khashoggi kom i klammeri på konsulatet og døde.

»Det, saudierne nu siger omkring Khashoggi, bekræfter jo fuldstændig entydigt, at han er død. At han er dræbt. Det er jo et første skridt til at kaste lys over denne hændelse«, siger Lars Løkke Rasmussen.

»Men det er jo helt oplagt, at vi ikke har fået den fulde forklaring. Det har verdenssamfundet jo brug for. Vi skal have mere viden«, siger statsministeren.

Rokker sagen ved vores forhold til Saudi-Arabien?

»Friheden til at tale, friheden til undersøgende journalistik. Det er kernedanske værdier, som vi altid stiller op for. Vi lever desværre i en verden, hvor de ikke respekteres alle steder«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Kræver fuld viden om sagen

Statsministeren Løkke kræver fuld viden om forløbet, ligesom FN's generalsekretær, António Guterres, og EUs udenrigschef, Federica Mogherini har krævet.

Andre toppolitikere kræver også en fuld forklaring.

»At sige, at jeg er skeptisk over for det saudiske narrativ om Mr. Khashoggi, er en underdrivelse«, skriver den magtfulde republikanske senator Lindsey Graham på Twitter.

Den hollandske premierminister Mark Rutte siger lørdag ved P4G-konferencen i København:

»Meget er stadig uvist. Hvad skete der? Hvordan døde han? Hvem er ansvarlig? Jeg forventer og håber, at alle relevante oplysninger bliver klarlagt så hurtigt som muligt«, siger Mark Rutte.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden