Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CCTV/TRT World/AP
Foto: CCTV/TRT World/AP

Overvågningsbilleder viser her Jamal Khashoggi gå ind på konsulatet i Istanbul. Han kom aldrig ud igen, og Saudi-Arabien har indrømmet at han blev dræbt på konsulatet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump er utilfreds med saudisk forklaring om journalistdrab

USA drøfter partnerskab med Saudi-Arabien, selv om Trump er utilfreds med forklaringerne om Khashoggis død.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's finansminister Steven Mnuchin har mandag holdt et møde med Saudi-Arabiens kronprins.

Mødet fandt sted bag lukkede døre i den saudiarabiske hovedstad Riyadh. Det skriver det saudiarabiske nyhedsbureau (SPA) ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, er kommet i international modvind efter drabet på journalist Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul tidligere på måneden.

På mødet skal 'vigtigheden af det strategiske partnerskab' mellem de to lande være blevet understreget, skriver SPA.

Steven Mnuchin har dog lige som mange andre vestlige politikere valgt at trække sig fra den kommende uges store investeringskonference i Saudi-Arabien.

USA's præsident, Donald Trump, sagde tidligere mandag, at han 'ikke er tilfreds' med den saudiarabiske forklaring af, hvordan Jamal Khashoggi har mistet livet. Omvendt vil han ikke give afkald på investeringer fra Saudi-Arabien, skriver nyhedsbureauet AP.

Lys over sagen de næste to dage

Trump fortalte, at han har talt i telefon med den saudiarabiske kronprins.

»Jeg er ikke tilfreds med det, jeg har hørt«, sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus.

»Jeg vil ikke miste alle de investeringer, der er blevet gjort i vores land. Men vi vil komme til bunds i denne sag«.

USA har desuden 'top efterretningsfolk' i både Saudi-Arabien og Tyrkiet for at undersøge sagen, som snart vender hjem med nyt, fortalte Trump.

»Vi kommer til at vide meget mere om situationen i Saudi-Arabien inden for de næste to dage«.

Saudi-Arabien: Sker aldrig igen

CIA's direktør, Gina Haspel, vil mandag rejse til Tyrkiet for at deltage i efterforskningen. Det oplyser en kilde med kendskab til sagen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Natten til lørdag dansk tid bekræftede Saudi-Arabien, at Jamal Khashoggi blev dræbt på landets konsulat i Istanbul. Det skete under et slagsmål mellem ham og folk på konsulatet, oplyste en offentlig anklager.

Landets udenrigsminister har kaldt drabet for 'en forfærdelig fejl'.

Og trods de mange forskellige forklaringer om journalists død lover Saudi-Arabiens udenrigsminister, Adel al-Jubeir, at efterforskning af drabet vil tale sandt.

Han giver samtidig et løfte om, at der vil komme foranstaltninger, der gør, at »sådan noget som det aldrig kan ske igen«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden