0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Amr Nabil/AP
Foto: Amr Nabil/AP

»Det var en afskyelig forbrydelse, som ikke kan retfærdiggøres. Retfærdigheden vil ske fyldest«, siger kronprins Mohammed bin Salman, som onsdag talte på en stor investeringskonference i Riyadh.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saudiarabisk kronprins lover samarbejde i Khashoggi-sag

Tyrkiske embedsmænd: Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ringede til kronprins om Khashoggi-sagen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Saudi-Arabiens kronprins kalder Khashoggi-sagen for smertelig og lover samarbejde med Tyrkiet.

»Det var en afskyelig forbrydelse, som ikke kan retfærdiggøres. Retfærdigheden vil ske fyldest«, siger kronprins Mohammed bin Salman, som onsdag talte på en stor investeringskonference i Riyadh.

Tyrkiske embedsmænd sagde forud for kronprinsens tale, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, havde ringet kronprinsen op for at tale om sagen.

Den stort anlagte investeringskonference i Riyadh, der er blevet kaldt 'Davos i Ørkenen', er blevet ramt af en lang række afbud som følge af drabet på Khashoggi.

De to ledere var enige om, at der er brug for 'fælles bestræbelser, så der kan blive kaste lys over alle aspekter ved drabet'.

De talte i detaljer om den videre efterforskning af drabet, hedder det.

Khashoggi gik ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul den 2. oktober, og han er ikke set siden. Tyrkiske embedsmænd siger, at Khashoggi, som skrev kritisk om Saudi-Arabien i The Washington Post, blev dræbt og parteret inde i konsulatet af et hold på mindst 15 saudiarabere.

Mindst en af de pågældende personer i holdet er tidligere blevet set i kronprinsens eget personlige følge.

Kort før kronprinsens tale i Riyadh sagde præsident Donald Trump, at det i sidste instans er den saudiarabiske kronprins, der har ansvaret for den operation, som førte til drabet på journalisten.

I de hidtil hårdeste udtalelser fra Trump i sagen hedder det, at 'jeg ønsker at tro på kronprinsen, når han siger, at det var folk på lavt niveau, som har skylden for drabet'.

Men Trump antyder, at skylden kan 'ligge højt oppe'.

»Det er kronprinsen, der styrer det hele, så hvis skylden skal placeret, så er det hos ham, siger den amerikanske præsident«.

På investeringskonferencen har Saudi-Arabien underskrevet investeringsaftaler for over 50 milliarder dollar (over 325 milliarder kroner). Det gælder aftaler i olie- og gassektorerne, infrastruktur og andre investorer.

Men en lang række lande har meldt afbud til konferencen. USA meldte afbud efter ministre fra Frankrig, Storbritannien og Holland havde meddelt, at de alligevel ikke kom. Danmark deltager heller ikke i konferencen.

Desuden har en række af Europas største banker meddelte tidligere på ugen, at de havde aflyst deres planlagte deltagelse.

ritzau

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden