Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trump: CIA har intet konkluderet om Khashoggi-drab

Ifølge Donald Trump har CIA "en fornemmelse" af, hvad der skete, men ingen konklusion om drab på journalist.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præsident Donald Trump afviser ifølge BBC meget bestemt, at efterretningstjenesten CIA har konkluderet, at den saudiarabiske kronprins gav ordrer til drab på journalist. Embedsmænd har sagt til amerikanske medier, at en sådan operation ville have krævet kronprinsens accept.

»De konkluderede det ikke«, siger Trump i en kommentar til CIA's angivelige rapport om drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

»De har en fornemmelse af, hvad der skete. Jeg har rapporten. De har ikke konkluderet noget. Jeg ved ikke, om nogen vil være i stand til at konkludere, at kronprinsen gjorde det«, siger han og tilføjer:

» Men om han gjorde det eller ej, så benægter han det. Hans far, kongen, benægter det meget heftigt«.

Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, siger, at Trumps udtalelser betyder, at den amerikanske præsident 'vil vende det blinde øje til, uanset hvad der sker'.

Den tyrkiske udenrigsminister siger samtidig, at EU's reaktioner på drabet har været 'kosmetiske'.

Jamal Khashoggi blev dræbt 2. oktober i det saudiarabiske konsulat i Istanbul. Saudi-Arabien siger, at drabet blev udført af en gruppe, som ikke havde fået ordre til det.

Trumps udtalelser kommer samtidig med, at den saudiarabiske kronprins indledte en regional rundrejse i Mellemøsten med udgangspunkt i De Forenede Arabiske Emirater.

Kronprinsen ventes også at deltage i G20-topmødet for verdens ledere i Buenos Aires sidst på måneden. Trump og Tyrkiets præsident, Tayyip Recep Erdogan, og lederne af de store europæiske lande vil deltage i mødet.

Washington Post skrev for en uge siden, at CIA var nået frem til den konklusion, at systemkritikeren Khashoggi blev dræbt på ordre fra Saudi-Arabiens kronprins.

Ifølge avisen var CIA's vurdering den hidtil mest håndfaste, som knyttede kronprinsen til drabet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden