Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bob Daugherty/AP
Foto: Bob Daugherty/AP

Alverdens journalister og politikere vidste med det samme, at det var et historisk øjeblik, da USA's præsident Ronald Reagan og Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatjov underskrev INF-traktaten den 8. december 1987.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To verdensledere skrev under: Og så var otte års frygt for det store lysglimt forsvundet

Oprustning var et nøgleord i 1980'erne. Både Warszawapagten og Nato opstillede ekstremt farlige atomvåben i Europa, der på kort tid kunne slå tusindvis af mennesker ihjel. Der var derfor grund til begejstring, da Ronald Reagan og Gorbatjov underskrev INF-traktaten i 1987 og indledte afslutningen på den kolde krig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det skete i Det Hvide Hus«. Det kunne næsten lyde som et juleeventyr, der blev indledt på forsiden af Politiken 9. december 1987. Det var det måske også. Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatjov og USA’s præsident Ronald Reagan havde dagen inden underskrevet en aftale om, at de to stormagter skulle fjerne deres atombevæbnede mellemdistanceraketter på land – den såkaldte INF-traktat. Med et pennestrøg blev en hel kategori af atomvåben taget ud af atomregnskabet,og 1980’ernes konstante frygt for, at et kæmpe lysglimt på et kort øjeblik ville udslette alt liv på jord, blev afløst af fredsoptimisme.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden