Tysklands arbejdsløshed er rekordlav siden genforeningen

Arbejdsløsheden i Tyskland er faldet mere end ventet i november og er nu nede på et nyt rekordlavt niveau.

Internationalt

Knap 2,2 millioner mennesker i Tyskland er registreret som ledige i november, og det er det laveste antal, siden den tyske arbejdsformidling begyndte at registrere ledigheden.

Arbejdsløsheden faldt med 0,1 procentpoint og ligger nu på 4,8 procent, oplyser arbejdsformidlingen, BA.

I tal svarer det til, at antallet af jobsøgende faldt med 18.000 i forhold til oktober. På et år er det faldet med 182.000.

Nedgang på 10.000 per måned

Den sæsonjusterede arbejdsløshed mindskede med 16.000 personer til i alt 2.276.000 ledige. I procent giver det en arbejdsløshed på fem procent, som er den laveste siden Tysklands genforening i 1990.

Iagttagere havde på forhånd regnet med en gennemsnitlig nedgang på omkring 10.000 personer, så chefen for arbejdsformidlingen, Detlef Scheele, er tilfreds.

»Også i denne måned er der gode nyheder fra arbejdsmarkedet«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce