Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
10070 Jessica Gow/tt/Ritzau Scanpix
Foto: 10070 Jessica Gow/tt/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stefan Löfven får to dage mere til svensk regeringsdannelse

Stefan Löfven (S) har fået to dage ekstra til at forsøge at finde opbakning til en regering i Sverige.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den svenske statsministerkandidat Stefan Löfven (S) får to dage mere til at finde opbakning til en regering, og deadline er således rykket fra mandag og frem til onsdag. Det skriver flere svenske medier.

Ifølge professor i statskundskab ved Stockholms Universitet Drude Dahlerup er det et tegn på, at der endelig er bevægelse i Sverige, når det kommer til at danne en regering.

»Det lukker op for, at der måske alligevel er noget i gang. Ellers ville Stefan Löfven ikke bede om mere tid«.

»Så det er en lillebitte åbning, for det betyder, at der for første gang er nogen, der har rykket sig«, siger Drude Dahlerup.

Sverige holdt valg i september, men har siden da ikke kunnet danne en regering.

Det skyldes, at ingen af de traditionelle blokke vil danne regering med Sverigedemokraterna, men heller ikke har flertal selv.

Tidligere har den borgerlige fløj fået buddet til at danne regering, men den kunne ikke samle et flertal bag sig.

Mens blokkene har stået stejlt over for hinanden, så har de to borgerlige partier Centerpartiet og Liberalerna i den seneste uge luftet muligheden for ikke at vælte en eventuel socialdemokratisk regering, hvis den siger god for en række ganske liberale krav.

Det på trods af, at Centerpartiet leder tidligere har svoret, at hun hellere ville spise sin højre sko end at gå med til en socialdemokratisk regering.

Ifølge Drude Dahlerup er partierne dog under et stort pres for at komme frem til en løsning. Ikke bare skal der vedtages en finanslov, Talmannen, der leder processen, har også sagt, at der skal findes en løsning, inden Riksdagen går på juleferie.

»Jeg tror på, der sker noget. Det er første gang, at nogen har flyttet sig. Så Centerpartiet og Liberalerna har åbnet døren, selv om det kun er på klem«.

»Men det er dog nogetû, siger Drude Dahlerup.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden