0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Anthea Simmons (til højre) og Julian Andrews (i midten) er vant til at få skæld ud ved deres Stop Brexit-bod. Manden med sixpencen bliver så rasende, at han ender skænderiet med en trussel.

Stammekrig i brexitland: Anthea har fået at vide, at hun burde dingle fra en lygtepæl

Fortæl mig, hvad du synes om brexit, og jeg skal sige dig, hvem du er. Brexit splitter Storbritannien i to stort set lige store lejre forud for den afgørende afstemning i parlamentet tirsdag. Emnet koster venskaber og får vreden til at koge over på åben gade. Torsdag morgen i den lille by Axminster i Devon gav et blik ind i brexitland.

FOR ABONNENTER

Den ældre mand med den grønne sixpence på hovedet er rasende. Han har været på vej væk fra diskussionen flere gange i vrede, men han vender hver gang om efter få meter og kommer tilbage med en ny pointe, som han spytter ud – bogstavelig talt med fråde om munden. Og nu har han fået nok. Med sine sorte læderhandsker peger han på Anthea Simmons og går hen mod hende. Med en spændt strittende pegefinger prikker han hende på brystkassen.

»Det der kan du godt droppe, ellers skal jeg ordne dig«, truer han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden