Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tyske jernbaner er lammet af strejke

Medarbejdere i Deutsche Bahn har indledt ni timers strejke mandag i protest mod ledelsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fleste togforbindelser i Tyskland er mandag påvirket af strejke blandt Deutsche Bahns ansatte. Det skriver det tyske medie Welt.

Det er Jernbane- og Transportarbejderforeningen (EVG), der har varslet konflikt over for Deutsche Bahns ledelse, og det medfører altså alvorlige begrænsninger på den landsdækkende togtrafik.

Medarbejderne har mandag morgen annonceret ni timers strejke, der vil vare indtil midt på eftermiddagen.

»Det skaber selvfølgelig voldsomme problemer for vores køreplaner. Det vil passagererne mærke dagen igennem«, siger en talskvinde fra baneselskabet til Welt.

Strejken kommer efter en længere periode med hårde forhandlinger om arbejdstider og et krav fra DB's ledelse om, at man opgiver at forhandle kollektive overenskomster.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden