Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Politi- og redningsfolk ved julemarkedet i Strasbourg.

Politi- og redningsfolk ved julemarkedet i Strasbourg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Menneskejagt er i gang i Frankrig efter skyderi

Den franske regering sætter soldater ind i jagten på en gerningsmand og øger grænsekontrollen til Tyskland. Mistænkt var kendt af politiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den franske regering sender ekstra sikkerhedsstyrker til Strasbourg i det, der har udviklet sig til en sand menneskejagt efter den mand, der tirsdag aften dræbte tre og sårede 12 ved et julemarked i Strasbourg.

Det meddeler den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, ved et hasteindkaldt pressemøde i Strasbourg natten til onsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig vil der allerede onsdag nat blive indsat ekstra politi ved offentlige pladser og tæt befærdede områder i flere franske byer.

»Regeringen har nu besluttet at hæve trusselsniveauet til højeste beredskabsniveau, og det betyder øget kontrol med alle grænser«, siger Christophe Castaner.

Fransk politi mistænker en 29-årig mand med forbindelser til radikaliserede miljøer for at stå bag. Han har igennem længere tid været i politiets søgelys og har stået på de franske myndigheders overvågningsliste.

Angrebet skete tirsdag aften omkring klokken otte, og gerningsmanden kom efterfølgende i en skudveksling med politiet. Her blev han såret, men formåede at flygte.

Ifølge lokale medier er politi og sikkerhedsstyrker massivt til stede i byen.

Myndighederne fastholdt i flere timer efter de første skud et udgangsforbud i bydelen omkring markedet.

Tusinder af mennesker har således været fanget, mens politiet jagter gerningsmanden, der altså stadig er på fri fod.

Indenrigsministeren kunne på pressemødet også bekræfte, at tre mennesker har mistet livet. Tidligere forlød det, at fire personer var dræbt. 12 er såret, heraf seks alvorligt.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden