0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Theresa May: »Jeg er taknemmelig, men et betydeligt antal kolleger stemte imod«

Den britiske premierminister har overlevet et mistillidsvotum fra sine egne partifæller.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Matt Dunham/AP
Foto: Matt Dunham/AP

Theresa May læste en kort erklæring op foran Downing Street nr. 10, hvorefter hun gik ind i huset, uden at svare på spørgsmål fra de mange journalister.

Internationalt

Storbritanniens premierminister, Theresa May, har en »fornyet mission«, efter hun onsdag aften klarede sig igennem en tillidsafstemning i sin konservative parlamentsgruppe.

»Efter denne afstemning skal vi nu videre i arbejdet med at levere brexit til det britiske folk og opbygge en bedre fremtid for dette land«, siger May i en kort udtalelse.

Hun lover at lytte til de partifæller, der har udtrykt mistillid til hende.

200 konservative politikere bakkede op om May i tillidsafstemningen, mens 117 stemte imod hende.

»Jeg er taknemmelig for støtten, men et betydeligt antal kolleger stemte imod mig, og jeg har lyttet til det, de sagde«, siger May.

Hun har nu en »fornyet mission«, der går ud på at samle landet igen, siger hun og opfordrer politikere på alle sider til at stå sammen.

»Her er vores fornyede mission: at levere det brexit, som folk stemte for, at samle landet igen, og at opbygge et land, der reelt fungerer for alle, opsummerer hun.

May tager til Bruxelles torsdag

Premierministeren tilføjer, at hun vil tage tilbage til Bruxelles torsdag og bede om »retlige og politiske forsikringer« om den såkaldte bagstopper.

»Jeg har hørt, hvad Underhuset sagde om bagstopperen i Nordirland, og når jeg kommer til Bruxelles i morgen, vil jeg bede om retlige og politiske forsikringer, der vil dæmpe de bekymringer, som parlamentsmedlemmerne har om dette emne«, siger May.

Bagstopperen er det arrangement, der skal gøre, at man undgår en hård grænse mellem det britiske Nordirland og EU-landet Irland.

Samtidig er det et af de punkter i brexitaftalen, der har skabt mest debat.

Konservative EU-skeptikere frygter, at bagstopperen kan betyde, at Storbritannien hænger fast i EU's toldunion på ubestemt tid.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Nils Meilvang/Ritzau Scanpix