Det blev et nej til Stefan Löfven, den socialdemokratiske leder. Dermed blev hans drøm om endnu en periode som statsminister knust.
Foto: 11870 Hanna Franzén/tt/Ritzau Scanpix

Det blev et nej til Stefan Löfven, den socialdemokratiske leder. Dermed blev hans drøm om endnu en periode som statsminister knust.

Internationalt

Riksdagen stemmer nej til Stefan Löfven

200 medlemmer af Riksdagen stemmer nej til at gøre Stefan Löfven til statsminister i en ny svensk regering.

Internationalt

Det var på forhånd ventet, at den socialdemokratiske leder Stefan Löfvens drøm om endnu en embedsperiode som statsminister ville blive knust, da Riksdagen stemte om spørgsmålet fredag formiddag.

Dermed vil formanden for Riksdagen, Andreas Norlén, fortsætte sine bestræbelser på at finde en kandidat, som et flertal af de folkevalgte kan bakke op om som statsminister.

»Der er fortsat alt for store forskelle til, at vi i Centerpartiet kan støtte en regering med Stefan Löfven«, sagde Centerpartiets leder, Annie Lööf, fra Riksdagens talerstol forud for afstemningen.

Fredag morgen sagde hun, at hendes parti fortsat er klar til at indgå kompromisser for at få en ny regering på plads.

»Vi er klar til at tage fortsat ansvar, men jeg lægger især ansvaret på de to store partier, som må bevæge sig fremad«, siger Lööf ifølge nyhedsbureauet TT.

Ud over Centerpartiet havde Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna og Sverigedemokraterna på forhånd sagt, at de ville stemme nej til den foreslåede regering med Löfven i spidsen.

Sammen har de fem partier over 200 mandater. Mindst 175 parlamentarikere skulle stemme imod, for at forhindre at Löfven bliver valgt.

Det er anden gang, at Riksdagen stemmer om en foreslået regering siden valget i september.

Ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce