Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Britisk udenrigsminister ser håb for Mays aftale

En version af den aftale, som regeringen har forhandlet sig frem til, kan komme gennem parlament, mener Hunt.

Internationalt

Den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, siger, at det britiske parlament vil kunne støtte premierminister Theresa Mays brexitaftale, hvis det modtager forsikringer fra EU. Han advarer samtidigt om, at der er en overhængende risiko for et Brexit uden en aftale.

»Når støvet har lagt sig, så er den eneste måde at få dette gennem underhuset...ved at have en version af den aftale, som regeringen har forhandlet sig frem til«, siger Hunt til BBC.

Hunt mener, at EU sandsynligvis vil komme med indrømmelser for at undgå, at briterne træder ud uden en aftale, hvilket vil have meget negative økonomiske følgevirkninger for alle parter.

De fleste nøgleministre i Mays regering mener, at den foreliggende Brexitaftale er død, og de diskuterer andre muligheder - også en anden EU-folkeafstemning, skriver avisen The Times.

May sagde fredag, at hun har fået yderligere løfter fra sine EU-kolleger, selv om hun i Bruxelles fik at vide, at aftalen ikke er åben for genforhandling.

»Premierministeren vil i de kommende dage formentligt blive stillet over for modstridende krav fra sine ministre«, skriver The Times.

Frygter at blive fanget i EU-kredsløbet

En gruppe ministre, deriblandt arbejdsminister Amber Rudd og finansminister Philip Hammond, synes modstræbende at slutte op bag et krav om endnu en folkeafstemning, hvis alle andre muligheder slår fejl, hedder det.

En anden gruppe ministre, deriblandt miljøminister Michael Gove og indenrigsminister Sajid Javid, er imod ideen om en anden folkeafstemning. Gove ønsker i stedet et brexit uden en aftale og derefter bestræbelser på at få en fremtidig model udformet efter Norges relationer til EU.

Mange af Mays ministre er imod den foreliggende aftale, fordi de frygter, at Storbritannien vil forblive fanget i EU-kredsløbet.

May har advaret om, at det kommer til et hårdt brexit uden aftale, hvis hendes aftale forkastes, og at dette vil medføre et økonomisk chok, og at det kan føre til, at briterne så slet ikke kommer ud af EU.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden