Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Vulkanudbrud i Indonesien slynger aske op i atmosfæren

Gloende varm lava kan ødelægge floder og vandløb. Indbyggere på ø har fået besked på at bruge ansigtsmasker.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et kraftigt vulkanudbrud i Indonesien slynger aske 7500 meter op i atmosfæren.

»Det er den 1800 meter høje Soputan-vulkan på den nordlige del af øen Sulawesi, der er gået i udbrud«, siger en talsmand for landetes katastrofeberedskab, Sutopo Purwo Nugroho.

I morgentimerne søndag kom der to kraftige udbrud, og indbyggerne i området har fået besked på at holde sig væk fra vulkanområdet. Sulawesi er den tredjestørste ø i Indonesien.

Myndighederne frygter, at gloende varm lava vil løbe ned i floder og vandløb. Befolkningen på en del af øen har også fået besked på at bruge ansigtsmasker som beskyttelse mod askeregn.

Indonesien, som har omkring 6000 beboede øer, er med over 260 millioner indbyggere verdens mest folkerige muslimske land.

Indonesiens mange øer ligger på Stillehavets 'ring af ild', hvor kontinentalpladerne mødes. Landet har over 120 aktive vulkaner og rammes ofte af jordskælv.

Et skælv med en styrke på 6,2 blev søndag registreret 168 kilometer sydvest for Jayapura, rapporterede USA's Geologiske Overvågningscenter (USGS).

I november sidste år blev omkring 25.000 evakueret fra et område omkring vulkanen Agung på ferieøen Bali, der er kendt for sine strande og templer.

Agung, der er det højeste punkt på øen, befinder sig på Balis østlige side og har en højde på lidt over 3000 meter. Et udbrud i Agung i 1963 kostede over 1000 mennesker livet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden