0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Indvandrere sender stadigt flere penge hjem til deres familier i fødelandet

De såkaldte remitter er steget markant, viser tal fra Verdensbanken, der opgør størrelsen på de beløb, indvandrere sender hjem til pårørende i oprindelseslandene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Fernando Vergara/AP
Foto: Fernando Vergara/AP

En venezuelaner viser kvitteringen for de penge, han har sendt fra Colombia til familien i sit fallerede hjemland.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 1992 sendte indvandrere i Danmark lidt over 1 milliard kroner hjem til deres pårørende i oprindelseslandene.

Sidste år nåede beløbet op på mindst 20 milliarder kroner.

Det viser Verdensbankens seneste opgørelse over de såkaldte remitter, som strømmer fra indvandringslandene til udvandringslandene i form af udrejstes bidrag til dem derhjemme. Det er velvoksne beløb, der er tale om. Beløbene, der sendes ud af Tyskland, ligger over 145 milliarder kroner. Fra Frankrig er det 89 milliarder og fra Storbritannien sendes knap 64 milliarder kroner.

Golfstaters gæstearbejdere sender store beløb hjem

De største samlede udbetalinger sker fra lande som Saudi-Arabien, hvor de mange gæstearbejdere sender 237 milliarder kroner retur til deres hjemlande, og De Forenede Arabiske Emirater, hvis gæstearbejdere sender 291 milliarder ud af landet. USA’s remitter når tilsammen op på 446 milliarder kroner.

Ses der på de lande, pengene sendes til, så ligger et land som Indien i toppen, når det gælder de samlede beløb. Her blev der ifølge opgørelsen modtaget 453 milliarder kroner. Mexicanere modtager 201 milliarder, filippinerne 215 milliarder og pårørende i Nigeria samlet set 144 milliarder kroner. Pakistan får ifølge Verdensbanken 129 milliarder ind i remitter.

Små økonomier er afhængige af remitterne

Oversat til det store regnskab viser det sig, at pengene fra indvandringslandene for nogle landes vedkommende udgør en meget stor del af bruttonationalproduktet (bnp). Det gør sig gældende for flere mindre lande med små økonomier, der er dybt afhængige af pengestrømmen fra udvandrere.

Østaten Tonga får for eksempel remitter svarende til 36 procent af bnp, Kirgisistan 35 procent og Nepal 30 procent. En række afrikanske lande henter i omegnen af 5-15 procent af bnp fra penge, udrejste sender hjem.

Remitterne er ifølge undersøgelser med til at mindske fattigdommen og forbedre mulighederne for modtagerne i hjemlandene. Og deres størrelse overgår ofte den ulandshjælp, der sendes fra den udviklede verden.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce