0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Chouftv /ap //Ritzau Scanpix
Foto: Chouftv /ap //Ritzau Scanpix

Politiet ankommer til stedet, hvor to kvinder blev fundet dræbt mandag. »Vi så et telt, og at det var åbent«, fortæller det franske par, som fandt pigerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fransk kærestepar fandt de to ofre: »Vi advarede alle, vi så i Imlil mod at gå derop. Jeg ville ikke, at flere skulle se det, vi havde set«

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De var taget afsted om morgenen kvart over 9 på en vandretur i bjergene.

Da de havde gået en times tid fra byen Imlil, kom de til et plateau. Herfra så de et telt, som stod åbent, og der så de to kvinder, som lå udenfor.

»Det var forfærdeligt. De var ødelagte«, fortæller det franske par, som fandt kvinderne.

Sådan fortæller et fransk kærestepar til den norske avis VG.

Avisen har talt med parret på telefonen og har fra efterforskerne fået bekræftet, at det var disse to turister, som fandt de to dræbte og alarmerede politiet.

Deres øjenvidneskildring indgår i det marokkanske politis efterforskning af drabet på danske Louisa Vestager Jespersen på 24 år og norske Maren Uelande, 28 år, som i mandags blev fundet dræbt i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene i Marokko.

Parret ønsker ikke at stå frem med navn. Det er den franske kvinde, som fører ordet.

»Det var et stort chok, vi tænker på det hele tiden«, siger hun, som fortæller, at hun er på samme alder som den norske kvinde og selv er glad for at gå i bjergene.

Vi advarede alle mod at gå derop

Landsbyen imlil ligger ved indgangen til Atlasbjergene. Kvinden forklarer, at der var stille i landsbyen i løbet af dagen og kun få turister.

De så ingen andre europæiske turister i landsbyen, og parret var kommet et godt stykke bort fra området, hvor det er muligt at køre med bil, da de fandt kvinderne.

»Vi tog et billede for at kunne vise politiet, hvor vi fandt dem og gik ned igen«, fortæller kvinden til VG.

»Vi advarede alle, vi så i Imlil mod at gå derop. Jeg ville ikke, at flere skulle se det, vi havde set«.

Politiet mistænker fire mænd for drabet, og en af dem blev pågrebet i Marrakesh i tirsdags.

Mændene skal alle have sværget troskab til terrororganisationen IS. Onsdag aften bekræfter Politiets Efterretningstjeneste (PET), at der florerer en mulig henrettelsesvideo på internettet, og at dobbeltdrabet efterforskes som terror.

Det franske par rejser hjem fra Marokko i dag.

»Jeg så i medierne, at de har taget nogle, og jeg håber virkelig, de pågriber dem, som har gjort det. Jeg føler med familierne«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden