Foto: Evan Vucci/AP
Internationalt

USA's højesteret stemmer imod Trumps asylforbud

En føderal dommers blokade af Trumps ordre omkring illegale asylansøgere opretholdes efter møde i højesteret.

Internationalt

USA's højesteret vil ikke lade Trump-administrationen begynde at håndhæve et forbud mod at der gives asyl til indvandrere, som illegalt har krydset grænsen mellem USA og Mexico.

Under en afstemning om sagen i højesteret stemte den nye højesteretsdommer Brett Kavanaugh og tre andre konservative med den amerikanske præsidents, Donald Trump, administration.

Men de tabte afstemningen 4-5, og dermed står de gældende regler stadig ved magt. De er truffet ved en lavere retsinstans.

En føderal dommer blokerede i november midlertidigt for Trumps ordre om, at asylansøgere, der er kommet ulovligt ind i landet, skal afvises.

Trumps plan, om at man ikke skal kunne søge asyl, hvis man er indrejst ulovligt, er kommet, efter at en karavane af migranter er kommet op gennem Mexico til den amerikanske grænse.

Den nye praksis, der altså endnu ikke håndhæves, beskrives som et af Trumps mest markante skridt i kampen for at få ændret den amerikanske indvandringspolitik.

USA og Mexico er blevet enige om det nye forbud, som vil få store konsekvenser for de mange tusinde latinamerikanere, som er strømmet mod USA's grænse.

USA har lovet Mexico og Mellemamerika 10,6 milliarder dollar i bistand for at dæmpe interessen for at emigrere til USA.

Den nye lovgivning gælder ikke børn, som kommer til USA alene.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce