0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Indonesien dirigerer alle fly uden om vulkan i udbrud

Askeskyer fra vulkanen Anak Krakatau, der er i udbrud, betyder, at al lufttrafik i området bliver omdirigeret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Indonesiske myndigheder har torsdag dirigeret alle flyvninger uden om vulkanen Anak Krakatau.

Det skyldes, at vulkanen er i udbrud og har sendt askeskyer adskillige hundrede meter op i luften.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Alle fly er blevet omdirigeret på grund af vulkansk aske fra Krakatau«, lyder det i en melding fra de indonesiske luftfartsmyndigheder.

Den 23. december udløste vulkansk aktivitet nær vulkanen Anak Krakatau en tsunami, der har kostet flere end 400 mennesker livet på naboøerne Java og Sumatra.

Afspærret et område i stor radius

Myndighederne har torsdag hævet alarmberedskabet omkring vulkanøen til det næsthøjeste niveau.

Samtidig er der afspærret et område i en radius af fem kilometer fra vulkanen.

Den indonesiske regering har opfordret folk i området til at holde mindst én kilometers afstand fra kysten på grund af faren for nye tsunamier.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

En askesky har rejst sig over vulkanen. Varme gasser og en lavine af gløder triller ned af vulkanens sider med voldsomt høje temperaturer.

Øget alarmberedskab

Det kan ifølge nyhedsbureauet AFP være til fare fore personer, der nærmer sig vulkanen. Ligeså skaber det en risiko for hård søgang for både i området.

»Der er fare for flere udbryd«, siger Sutopo Purwo Nugroho, der er talsmand for det indonesiske katastrofeberedskab.

»Personer (i nærheden af vulkanen, red.) kan blive ramt af sten, glødelaviner og tyk aske«.

Torsdagens udbrud af gløder og aske gør skaber ikke umiddelbart nogen risiko i beboede områder, skriver AFP.

Men det øgede alarmberedskab i området har skabt frygt blandt beboere, som nægter at vende tilbage til deres hjem af frygt for endnu en tsunami.

Efter tsunamien den 23. december er knap 22.000 personer blevet evakueret. Ud over de 430 personer, der mistede livet, er knap 2000 blevet såret. Og 159 personer meldes fortsat savnet.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden