0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman taler med sin far King Salman.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Første regeringsrokade efter drabet på Khashoggi: Saudi-Arabien udskifter flere nøgleministre

Tænketank i Washington: Saudi-Arabiener »systematisk ved at ændre den aggressive kurs over for dissidenter«.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Saudi-Arabiens kong Salman har udpeget Ibrahim al-Assaf som ny udenrigsminister i en omfattende regeringsrokade - den første siden drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

Den nye udenrigsminister er udnævnt ved et royalt dekret for kongen.

Ibrahim al-Assaf erstatter Adel al-Jubeir, oplyser udenrigsministeriet. Jubeir bliver degraderet til minister for udenrigsanliggender.

Rokaden, som omfatter adskillige andre nøgleministre, sker på et tidspunkt, hvor der stadig er fokus på saudiarabiske agenters drab på Jamal Khashoggi på landets konsulat i Istanbul.

I USA har Senatet vedtaget en resolution, hvori samtlige senatorer er enige om, at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er ansvarlig for drabet på Khashoggi.

De saudiarabiske myndigheder har også løsladt en fremtrædende menneskerettighedsadvokat, Ibrahim al-Modaimegh, som blev tilbageholdt for syv måneder siden under en stærkt kritiseret kampagne mod alle dissidenter og kritikere af styret.

Modaimegh, som er omkring 80 år, er blevet frigivet efter 'en alvorlig forværring af hans helbredstilstand, oplyser den saudiarabiske gruppe 'Samvittighedsfanger', der følger politiske fanger.

Over en halv snes personer blev anholdt sammen med Modaimegh - også adskillige kvinder - forud for den meget omtalte ophævelse af et forbud mod kvindelige bilister.

Anholdelserne er blevet opfattet som et meget beregnende træk udført af den magtfulde kronprins Mohammed bin Salman, som angiveligt ville gøre det klart for alle aktivister, at han alene har magten og bestemmer over den moderniseringsproces, som han har iværksat.

Ali Shihabi, som leder en pro-saudiarabisk tænketank i Washington, siger på Twitter i forbindelse med regeringsrokaden, at myndighederne nu 'systematisk' er ved at ændre den meget aggressive kurs over for dissidenter.

Khashoggi, der blev brutalt dræbt i sit eget lands konsulat, havde været kritisk over for de saudiarabiske ledere i sin journalistik.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden

Morten Langkilde

På sydfynsk ø spiller købmanden Chopin, mens du handler