Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Amr Nabil/AP
Foto: Amr Nabil/AP

En af pyramiderne ved Giza hvor vejsidebomben eksploderede.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bombeangreb dræber fire nær pyramiderne i Giza

Fire er dræbt, og elleve er såret, efter at en turistbus blev udsat for en eksplosion ved pyramiderne i Giza.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En vejsidebombe er eksploderet under en turistbus nær pyramiderne ved den egyptiske by Giza. Tre turister og en rejseguide, der befandt sig i bussen, er blevet dræbt ved eksplosionen.

Derudover er mindst 11 andre personer kommet til skade.

Det oplyser Egyptens anklagemyndighed i en udtalelse.

Der er angiveligt tale om tre turister fra Vietnam og en lokal egyptisk turguide.

I en udtalelse skriver ministeriet, at der var 14 turister fra Vietnam om bord i bussen. Derudover var der en turguide og en chauffør, der begge var egyptere, om bord.

Bussen kørte klokken kvart i seks fredag aften over en hjemmelavet bombe. Bladet de sårede er også chaufføren. Det er uklart, hvem den ellevte sårede person er.

Udenrigsministeriets Borgerservice har udsendt en besked, hvori danskere i området opfordres til at følge de lokale myndigheders anvisninger.

Ved Giza ligger et område med flere pyramider. Den mest kendte er nok Cheopspyramiden. Ved siden af de tre store pyramider i området ligger figuren Sfinksen. Dens formål har angiveligt været at vogte over pyramiderne.

Området er blevet opslugt af storbyen Kairo men er et velbesøgt turistmål.

Turisme er en af de store indtægtskilder i Egypten. I mere end et år har den skrøbelige branche været forskånet for dødelige angreb mod turister i landet.

I 2011 blev køen af turister i Egypten drastisk kortere, efter at landet oplevede et oprør i forbindelse med Det Arabiske Forår.

Nyhedsbureauet Reuters er fredag aften ikke opmærksom på, at nogen hævder at stå bag vejsidebomben.

Islamisk Stat (IS) er en af de militante og jihadistiske organisationer, der opererer i Egypten. Tidligere har IS hævdet at stå bag angreb på turister i landet.

Egyptens sikkerhedsapparat har siden februar haft gang i en større operation med henblik på at udrydde den lokale gren af IS. De militante islamister har haft base på Sinai-halvøen.

I oktober oplyste hæren i Egypten, at 30 soldater og 450 mistænkte jihadister var dræbt i kampe siden operationens begyndelse.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden