Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tsunamivarsel afblæses efter jordskælv i Filippinerne

Tsunamivarsel afblæses efter jordskælv i Filippinerne

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et jordskælv med en beregnet størrelse på omkring 7 blev registreret sydøst for byen Davao på øen Mindanao i Filippinerne.

Det fik kort før klokken fem dansk tid natten til lørdag Tsunamiadvarselscenteret The Pacific Tsunami Warning Centre til at udsende et tsunamivarsel.

Cirka to timer senere - kort før klokken syv lørdag morgen - blev tsunamivarslingen trukket tilbage igen. Det skriver Reuters.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, omkomne eller materielle skader efter jordskælvet.

Filippinernes institut for vulkanologi og seismolog har målt jordskælvet til 7,1, mens USA's Geologiske Undersøgelser, USGS, har beregnet størrelsen til 6,9.

Mindanao er verdens tiende mest befolkede ø med mere end 20 millioner indbyggere. Filippinske myndigheder siger, at befolkningen kunne mærke 'moderate og kraftige rystelser'.

Ifølge USA's Geologiske Undersøgelser havde jordskælvet en dybde på 60 kilometer.

Det seneste kraftige jordskælv i Filippinerne ramte i 2013. Skælvet havde en beregnet størrelse på 7,1 og efterlod 220 mennesker døde og flere historiske bygninger i ruiner.

Alene i år har Indonesien været ramt af to store tsunamier, herunder en kort før jul, der kostede mere end 400 mennesker livet.

Tsunamien ramte flere strande omkring Sundastrædet mellem øerne Java og Sumatra kort før solnedgang, da mange mennesker var samlet på strandene.

Ifølge katastrofeberedskabet skyldtes tsunamien en kombination af undersøiske jordskred fra vulkansk aktivitet nær vulkanøen Krakatau og en tidevandsbølge.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden