Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dette billede er udsendt af det statslige nordkoreanske nyhedsbureau og viser landets leder, Kim Jong-un, holde sin nytårstale.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kim Jong-un i nytårstale: USA skal fjerne sanktioner

Nordkoreas leder kræver i sin nytårstale, at USA fjerner sanktioner, hvis atomforhandlinger skal fortsætte.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Nordkorea fortsat skal være en villig forhandlingspartner, så skal Vesten fjerne sanktionerne mod landet.

Det siger Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i sin årlige nytårstale. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sker det ikke, så vil landet genoverveje sin strategi i de igangværende forhandlinger om landets atomvåben. Vestlige lande - med USA i spidsen - har krævet, at Nordkorea påbegynder en atomnedrustning af Den Koreanske Halvø.

»Hvis USA ikke holder sine løfter, som man har givet foran hele verden, kan vi være nødt til at finde en ny vej til at beskytte vores uafhængighed og interesser, siger Kim Jong-un.

Den 35-årige Kim, der styrer det lukkede land med jernhånd, siger desuden, at han er klar til endnu et topmøde med USA's præsident, Donald Trump.

De to mødtes til forhandlinger om en mulig nordkoreansk atomnedrustning i Singapore i juni.

I sin tale henviser Kim Jong-un til topmødet i Singapore flere gange og kalder forhandlingerne 'frugtbare'. Efter topmødet udsendte Trump og Kim en fælles udtalelse, hvori begge ledere forpligtede sig på at forbedre forholdet.

Siden da er tonen dog blevet skarpere, og der har ikke været afgørende fremskridt i forhandlingerne siden.

Nordkorea er underlagt skrappe sanktioner vedtaget i FN's Sikkerhedsråd på grund af sit arsenal af atomvåben.

Kim Jong-un kræver i sin tale, at nabolandet Sydkorea aflyser fremtidige militærøvelser med USA. Han kalder øvelserne, der har været sat i bero siden mødet i Singapore, for 'en kilde til øgede spændinger' i regionen.

»Krigsrelateret udstyr, omfattende strategiske enheder fra udefrakommende magter, skal ikke længere have lov til blive brugt, siger Kim i den tv-transmitterede tale.

USA og Sydkorea har været allierede siden Koreakrigen i 1950'erne. Der er i øjeblikket 28.000 amerikanske tropper udstationeret på den koreanske halvø.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden