0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Saudisk kvinde i Thailand frygter for sit liv ved deportering

Lufthavnsmyndighederne i Bangkok vil ikke tvinge kvinden ind i et fly af sikkerhedshensyn.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lufthavnsmyndighederne i Bangkok meddeler, at de ikke vil tvinge en ung saudiarabisk kvinde til at gå om bord i et fly, der skal bringe hende tilbage til hendes familie, som hun siger vil slå hende ihjel.

»Af hensyn til flysikkerheden vil vi ikke sætte kvinden om bord på et fly til Kuwait, siger en talsmand for immigrationsmyndighederne i Bangkok«.

Den 18-årige Rahaf Mohammed al-Qunun havde tidligere mandag barrikaderet sig i et hotelværelse i Bangkok for at undgå at blive sat på et fly til Kuwait, hvor hendes familie er.

Rahaf Mohammed al-Qunun siger, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl.

Hun blev dog tilbageholdt af de thailandske myndigheder, da hun steg af flyet i Bangkok.

»Mine brødre, min familie og den saudiarabiske ambassade vil vente på mig i Kuwait«, fortæller hun fra sit transithotel i Bangkok sent søndag aften.

»De vil dræbe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mest basale ting«, siger hun.

Opfordrer til demonstration

En repræsentant fra den saudiarabiske ambassade i Thailand har over for nyhedsbureauet Reuters afvist at kommentere sagen.

I en erklæring mandag udtaler Michael Page, direktør for anliggender vedrørende Mellemøsten i Human Rights Watch, at de thailandske myndigheder bør lytte til kvinden.

»Myndighederne bør øjeblikkeligt standse enhver form for udvisning og enten lade hende blive i Thailand eller lade hende fortsætte til Australien og søge om beskyttelse som flygtning«, udtaler Michael Page.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Rahaf Mohammed al-Qunun mandag søgt om asyl i Thailand.

»Jeg beder regeringen i Thailand om at stoppe min deportering til Kuwait. Jeg beder politiet i Thailand om at begynde min asylproces«, skriver hun på Twitter mandag formiddag, kort tid før hendes fly til Kuwait er planlagt.

Samtidig opfordrer hun folk i transitområdet i Bangkok til at demonstrere imod hendes udvisning.

»Jeg beder jer. Jeg har brug for jer alle sammen. Dette er et råb om hjælp til menneskeheden«, skriver hun.

ritzau

Annonce

Læs mere