Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Arkivfoto.
Foto: Bernadett Szabo/Ritzau Scanpix

Arkivfoto.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungarns leder vil støtte modstandere af immigration ved EU-valg

Viktor Orbán har erklæret politisk krig mod Europas 'migrationstilhængere' og især Frankrigs præsident.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, vil kæmpe for, at der ved forårets valg til EU-Parlamentet bliver valgt et flertal af modstandere af immigration til EU.

Herefter vil han forsøge at få et flertal af ligesindede placeret i EU-Kommissionen. Og han håber, at EU-Rådet også vil blive styret af et flertal af immigrationskritiske regeringer.

Den polsk-italienske alliance er en de bedste udviklinger, som dette år kunne starte med

Budskabet fra Orbán blev leveret på et sjældent pressemøde torsdag, hvor han i to timer svarede på spørgsmål fra journalister.

Orbans syn på Europa

En stor del af pressemødet handlede om Orbáns syn på Europa. På et andet tidspunkt talte han varmt om et polsk-italiensk initiativ for at samle immigrationskritiske politiske kræfter forud for EU-valget i maj.

Det er blevet foreslået af vicepremierminister i Italien Matteo Salvini.

»Den polsk-italienske alliance er en de bedste udviklinger, som dette år kunne starte med«, siger Orbán, der også roste Salvini for at nedbringe antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Italien.

»Jeg nærer store håb til dette«, siger Orbán.

Modsat konstaterede Orbán, at han var i politisk kamp med 'immigrationstilhængerne', hvor han pegede på den franske præsident, Emmanuel Macron, som sin hovedmodstander.

Stå imod tysk pres

Ifølge Orbán er han også nødt til at stå imod et konstant pres fra Tyskland om at tage imod flere flygtninge og asylansøgere.

Den ungarske regeringschef kom ifølge det tyske nyhedsbureau dpa under pressemødet med en spådom: Europa vil blive delt i to lejre: En kristen-demokratisk lejr og en kristen-muslimsk lejr.

Orbán placerede sit eget parti, Fidesz, i den første lejr. Her pegede han på den nyvalgte brasilianske præsident, Jair Bolsonaro, som et forbillede.

I december skrev TV2, at den ungarske regering har betalt for politisk reklame målrettet danske brugere på Facebook. Det gælder en reklamevideo, der handler om migration og 'voldelige forbrydelser'.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden