0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mays aftale levnes få chancer: Brexit bliver i stedet enten rødt eller stenhårdt

Mays Brexit-aftale står til at blive stemt ned i det britiske parlament tirsdag. Sker det, har briterne enten udsigt til et rødere Brexit, fordi May finder flertal via Labour – eller et exit uden en aftale, fordi ingen kan enes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ho/Ritzau Scanpix
Foto: Ho/Ritzau Scanpix

Tirsdag bringer premierminister Theresa den aftale til afstemning i det britiske parlament, som hun har forhandlet sig frem til med de andre EU-lande. Meget peger på, at hun taber.

Internationalt

I to et halvt år har Theresa May arbejdet frem imod en aftale om Storbritanniens exit fra EU, som tirsdag bliver sendt til afstemning i det britiske parlament. Meget tyder på, at hun taber den afstemning.

Premierministeren har ellers arbejdet på højtryk på at vinde stemmer, siden hun i sidste måned valgte at udskyde afstemningen. Nogle konservative partifæller har da også i den forgangne uge givet udtryk for, at de nok alligevel vil stemme for hendes aftale. Men i dagene op til afstemningen har der ikke været udsigt til de 320 stemmer, som kræves for at få flertal blandt parlamentets 639 stemmeafgivende medlemmer.

Det store spørgsmål er, hvad der sker, hvis aftalen bliver nedstemt.

Det britiske parlament vedtog i sidste uge, at May skal fremlægge en ny plan senest efter tre hverdage, hvis hendes aftale bliver stemt ned. Det vil sige senest på mandag i næste uge.

Hvad planen bliver, afhænger af nederlagets størrelse tirsdag, påpeger eksperter. May vil især kunne sige, at det kun er et lille nederlag, hvis færre end 100 stemmer adskiller aftalen fra at blive vedtaget. Så kan hun sende stort set samme aftale til afstemning igen hurtigt, vurderer en ekspert.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere