Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Huawei-ansat anholdt i Polen for spionage

En kineser, der ifølge polsk tv arbejder for it-selskabet Huawei, er en af to, der er anholdt for spionage.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Polens sikkerhedstjeneste har anholdt en kineser og en polak på mistanke om spionage, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Den kinesiske statsborger er ansat i it-giganten Huawei, rapporterer den polske tv-station TVP.

Sikkerhedstjenesten bekræfter anholdelserne, men sætter ikke umiddelbart navn på det firma, den anholdte kineser arbejder for.

»Den kinesiske statsborger er en forretningsmand, der arbejder i en større elektronikvirksomhed. Polakken er en person, der er kendt i kredse, der har at gøre med cybervirksomhed«, siger Maciej Wasik, der er vicedirektør i sikkerhedstjenesten, til PAP.

Polsk tv oplyser desuden, at sikkerhedstjenesten har ransaget Huaweis kontor fredag. Det samme er sket i det polske teleselskab Orange.

»Vi er opmærksomme på situationen, og vi er ved at undersøge det. Vi har ikke nogen kommentar på nuværende tidspunkt«, lyder det i en udtalelse fra Huawei.

Selskabet understreger, at det følger love og regler i de lande, hvor det er til stede, og 'kræver, at alle ansatte følger love og regler i de lande, hvor de befinder sig'.

Norge overvejer at udelukke Huawei

Orange bekræfter, at den polske sikkerhedstjeneste fredag har indsamlet materiale om en af selskabets ansatte.

I flere vestlige lande er der skepsis over for Huawei.

Amerikanske efterretningstjenester mistænker, at Huaweis telefoner og andet udstyr kan bruges til spionage. Det har Huawei flere gange afvist, og der er da heller ikke fremlagt beviser for påstanden.

Torsdag meddelte Norge, at man overvejer at udelukke den kinesiske telegigant fra at byde på en kommende udbygning af mobilnettet.

»Norge deler USA og Storbritanniens bekymringer og er bekymret for, at private og statslige aktører i Norge er udsat for spionage«, sagde justitsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

I Danmark fik den norske melding SF til at udtrykke bekymring for en mulig risiko ved at lade Huawei byde ind på mobiludbygningen i Danmark.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden