Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Oppositionskandidat hævder at have vundet stort i DRCongo

Martin Fayulu siger, at han ad rettens vej vil udfordre det officielle resultat af præsidentvalget i DRCongo.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den mand, der er officielt udpeget som vinder af valget i Den Demokratiske Republik Congo, Felix Tshisekedi, fik under en tredjedel så mange stemmer som valgets reelle vinder.

Det er i hvert fald, hvad oppositionens præsidentkandidat, Martin Fayulu, hævder ifølge en talsmand.

De officielle resultater har vist, at Fayulu var en af taberne ved præsidentvalget i DRCongo. Ifølge valgkommissionen vandt Felix Tshisekedi med syv millioner stemmer mod 6,4 millioner stemmer til Fayulu.

Men en uofficiel optælling viser, at Fayulu har vundet en jordskredssejr med 61,5 procent af stemmerne mod 18,9 procent til Tshisekedi.

Regeringskoalitionens foretrukne kandidat, Emmanuel Ramazani Shadary, fik ifølge den uofficielle optælling 18,5 procent.

Fayulus talsmand henviser ifølge nyhedsbureauet AP til en optælling foretaget af den katolske kirke, der havde tusindvis af sine egne observatører ude på valgstederne.

Martin Fayulu meddeler, at han lørdag vil gå til domstolene for at udfordre det officielle valgresultat.

Valgkommissionen i DRCongo erklærede natten til torsdag Felix Tshisekedi som vinder af det første demokratiske valg i det afrikanske land.

Landet har været plaget af politisk ustabilitet siden valgdagen 30. december.

Offentliggørelsen af valgresultatet er - ligesom selve valget - blevet udskudt flere gange.

Valghandlingen er blevet kraftigt kritiseret af valgobservatører, der har meldt om uregelmæssigheder og forsøg på at manipulere med stemmeoptællingen.

Oppositionen har beskyldt den afgående præsident, Joseph Kabila, for at snyde til fordel for sin håndplukkede efterfølger, Emmanuel Ramazani Shadary.

Der har også været forlydender om, at udpegelsen af Felix Tshisekedi som valgets vinder var resultatet af en form for politisk studehandel.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden