0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

»Den bedst mulige løsning«: Derfor har Centerpartiet skiftet side

Skattelettelse og sprogkrav til nye svenskere banede vej for Centerpartiets kursskifte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tt News Agency/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Ritzau Scanpix

Centerpartiets leder Annie Lööf holdte til eftermiddag pressemøde om, hvorfor hun peger på en regering, der består af Socialdemokraterna og Miljöpartiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Centerpartiets leder Annie Lööf lægger ikke skjul på, at det er på grund af Sverigedemokraterna, at partiet nu har valgt at pege på Socialdemokraternas leder Stefan Löfven som ny svensk statsminister, i en regering bestående af Socialdemokraterna og Miljöpartiet.

Hun tror ikke på, at de fire borgerlige partier i Alliansen vil kunne indgå en regering, uden at det vil give Sverigedemokraterna indflydelse.

»Det er ikke den løsning, vi helst havde set, men det er den bedst mulige«, siger Annie Lööf på et pressemøde efter at partiledelsen har drøftet regeringsspørgsmålet hele dagen.

Partiet støtter kun, at Stefan Löfven bliver statsminister, Annie Lööf har ingen planer om at gå i regering med Socialdemokraterna.

Det vil være for stort et skridt, og partiet forbeholder sig retten til at være et oppositionsparti, siger hun.

På pressemødet udrullede hun alle de grunde til, hvorfor det alligevel var i Sveriges og Centerpartiets interesse, at de har accepteret Socialdemokraternas aftaleudkast.

»Det har ikke været gratis«, sagde hun tungt og indledte herefter en lang enetale, som varede i hele 38 minutter.

Nattog, privat arbejdsformidling og obligatorisk svensk

Hun siger, at Riksdagens mest venstreorienterede parti, Vänstrepartiet, ligesom Sverigedemokraterna bliver sat udenfor indflydelse. Det betyder, at Sverige går i en mere liberal retning, siger hun.

Arbejdsmarkedet bliver liberaliseret, marginalskatten lettes, og værdibeskatningen fjernes helt.

Den offentlige arbejdsformidling skal have konkurrence fra private aktører.

Hun siger desuden, at hun har fået gennemtrumfet, at der skal diskuteres en flyskat. Til gengæld skal folk i langt højere grad rejse med tog, og Trafikverket skal sørge for, at man kan tage nattoget ud til europæiske byer.

Den digitale infrastruktur skal forbedres, således at mindst 95 procent af alle svenske husholdninger får adgang til 100 Mbit/s bredbånd allerede til næste år.

Og selv om partiet har ønsket at holde Sverigedemokraterne uden for indflydelse, er der behov for at stramme kursen over for nye svenskere. Fremover skal det derfor være obligatorisk, at nye borgere i Sverige skal lære svensk fra allerførste dag, de er i Sverige.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts