Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ben Birchall/Ritzau Scanpix
Foto: Ben Birchall/Ritzau Scanpix

Det har rumlet i Storbritannien: Briternes udmelding kunne skubbes til senere på året. Men nu melder Theresa May klart ud: det bliver et farvel den 29. marts.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Theresa May står fast: Vi forlader EU den 29. marts

Den britiske premierminister, Theresa May, har ikke planer om at udskyde landets farvel til EU.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storbritannien forlader EU den 29. marts.

Sådan lyder den klare melding fra landets premierminister, Theresa May, mandag. Udmeldingen kommer, efter at der har været spekulationer om, at briternes farvel til EU måske kunne udskydes til senere på året.

Theresa May står tirsdag over for en afgørende afstemning i Underhuset.

Her skal de britiske parlamentarikere stemme om den skilsmisseaftale, som May har forhandlet sig frem til med EU.

Der ser dog ikke ud til at være den helt store opbakning til aftalen. Det har blandt andet været med til at starte rygterne om en senere brexitdato.

Samtidig har EU-præsident Donald Tusk og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i et fælles brev sendt yderligere forsikringer til den britiske premierminister, Theresa May.

I brevet understreger Tusk og Juncker igen, at skilsmisseaftalen ikke kan genforhandles. Den er udtryk for et »rimeligt kompromis«, hedder det.

Brevet er dateret og offentliggjort, dagen før at det britiske parlament tirsdag skal stemme om Mays hårdt forhandlede udtrædelsesaftale med EU.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden