0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Villads sælger alle sine svin til britiske supermarkeder: »Vi er nødt til at tro på, at de stadig vil have noget dansk svinekød«

Griseproducenten Villads Sørensen håber, at Danmarks langvarige tradition med at sælge svinekød til Storbritannien ikke bliver ødelagt af et hårdt Brexit.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Hele Villads Sørensens svineproduktion eksporteres til Storbritannien som er særdeles glade for dansk svin. 11 procent af den danske svineeksport gik i 2017 til Storbritannien ifølge Landbrug & Fødevarer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det mest bemærkelsesværdige, når man går ind i griseproducenten Villads Sørensens stald, er den overvældende stank af afføring fra de op mod 1.728 svin, der er plads til. Stanken er så massiv, at den sætter sig i tøj, på hænder og sågar som et tørt krast lag i ganen.

Men det stinker altid i svinestalde. Mere bemærkelsesværdigt bliver det, når man kigger på grisenes gigantiske testikler, hvis størrelse varierer mellem en baseball og en håndbold i stalden i Snoldelev-Hastrup lidt uden for Karlslunde.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.