Labours leder kræver en mistillidsafstemning om Theresa May i parlamentet under gårsdagens heftige debat om brexit-aftalen. En debat, der fylder forsiderne i de britiske aviser i dag.
Foto: Jessica Taylor/Ritzau Scanpix

Labours leder kræver en mistillidsafstemning om Theresa May i parlamentet under gårsdagens heftige debat om brexit-aftalen. En debat, der fylder forsiderne i de britiske aviser i dag.

Internationalt

»Total ydmygelse«: Mays store nederlag trækker store overskrifter i de britiske medier

Avisernes forsider bruger store ord og karsk tale i dækningen af parlamentets store ’nej’ til brexitaftalen.

Internationalt

Der er intet som en velvoksen politisk krise, når aviserne skal laves.

I Storbritannien har bladsnedkerne haft en stor dag efter debatten om brexitaftalen, der blev underkendt i parlamentet tirsdag aften.

Det fylder forsiderne. Og hvilke forsider...

Avisen The Guardian, der læner sig mod venstre, hæfter sig mod den konservative premierministers markante nederlag, hvor mange af hendes egne vendte sig mod hende.

The Telegraph, en moderat konservativ avis, er også ganske karsk i sin omtale af Theresa Mays skæbne i parlamentet. Der er tale om en fuldstændig ydmygelse, mener avisen på sin forside.

Den konservative The Times viser demonstrerende EU-tilhængere på sin forside, der taler om en »knust« aftale.

Daily Express undrer sig over politikernes gøren og laden og langer ud efter Labours leder for at kræve en mistillidsafstemning om May: »Landet leder desperat efter sammenhængskraft, men alt, Jeremy Corbyn gør, er at forsøge at fortrænge premierministeren. Nu er det på tide for parlamentsmedlemmerne at gøre deres arbejde, der tilfredsstiller de 17,4 mio., der stemte for brexit«.

Og så er der Daily Mail, et af Storbritanniens største dagblade og en avis, der glad og gerne har advokeret for en udtræden af EU. Mays politiske liv er i fare, konkluderer den på forsiden.

Financial Times er kendetegnet ved at være tør og næsten søvndyssende. Der er normalt ikke meget spræl i den avis. Det afspejles i dagens forside, der er ganske konstaterende.

I den anden ende af den avismæssige farveskala ligger Daily Mirror, der ikke går af vejen for en god sladderhistorie eller lidt letbenet læsestof. Men de har også en god forsidesnedker bag dagens udgave.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce