Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Zinyange Auntony/Ritzau Scanpix
Foto: Zinyange Auntony/Ritzau Scanpix

En såret på vej til sygehuset efter sammenstød med politiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange er såret af skud, hundebid og slag efter uro i Zimbabwe

Demonstranter blev såret af skud og lemlæstet af slag og hundebid under protester mod styret i Zimbabwe.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 68 er blevet behandlet for skudsår i Zimbabwe, hvor adskillige meldes dræbt, og hvor omkring 200 er blevet anholdt under protester mod benzinpriser.

»17 af de sårede var igennem kirurgiske hasteoperationer efter de voldelige sammenstød«, oplyser Læger for Menneskerettigheder, som siger, at gruppens læger i alt har behandlet 172 personer i hovedstaden, Harare, og i landets næststørste by, Bulawayo.

En del af blevet behandlet for hundebid, mens andre er blevet opereret for skudsår eller er kommet til hospitalet med brækkede arme eller ben.

»Nogle af de sårede er på trods af lægernes advarsler blevet hentet fra hospitalerne af politiet, fordi de skulle i retten«, siger Læger for Menneskerettigheder i Zimbabwe.

Sikkerhedsminister Owen Ncube har oplyst, at flere mennesker er blevet dræbt under protesterne. Han har ikke sagt, hvor mange.

Urolighederne udgør en trussel mod præsident Emmerson Mnangagwas styre, som forsøger at rette op på landets kriseramte økonomi, efter at Robert Mugabe blev afsat ved et kup i november 2017.

Et stort antal civile er blevet anholdt.

Ingen forandring fra Mugabe

Mange af Zimbabwes indbyggere havde håbet på, at Mnangagwa ville opfylde valgløfter om at skabe en ny økonomi, som brød med Mugabe-æraen. Men livet syntes at fortsætte på samme måde som hidtil.

Præsidenten har for nylig hævet prisen på brændstof væsentligt på grund af benzinmangel. Regeringen skyder skylden for urolighederne på landets største oppositionsparti og politiske rettighedsgrupper.

Mnangagwa forsvarer sin brændstofpolitik og siger, at benzinpriserne i Zimbabwe er de laveste i regionen.

»Zimbabwe oplever både politiske og økonomiske reformer, og de kommer ikke let. Det vil tage lang tid, før tingene falder på plads, og resultaterne begynder at vise sig«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden