Mindst 21 personer er dræbt af bilbombe mod politiskole i Colombia

Et angreb har torsdag ramt en politiskole i Colombias hovedstad. Formodet gerningsmand meldes omkommet.

Internationalt

21 mennesker mistede livet og 68 blev kvæstet, da en bilbombe torsdag eksploderede ved en politiskole i Colombias hovedstad, Bogota.

Det oplyser politiet i Colombia fredag morgen dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

»Ulykkeligvis er det foreløbige dødstal 21, mens 68 er såret. Det er inklusive gerningsmanden, der også er død«, meddeler politiet.

Landets forsvarsministerium oplyste tidligere, at mindst ti personer blev dræbt i eksplosionen.

Hændelsen er den værste af sin slags i Bogota i 16 år.

Myndighederne har identificeret personen bag angrebet, som blev dræbt i eksplosionen.

En Nissan-ladvogn fyldt med 80 kilo sprængstoffer kørte ifølge offentlig anklager Nestor Humberto Martinez torsdag formiddag ind på området, der huser politiakademiet General Santander i den sydlige del af Bogota.

Herefter eksploderede bomben og forårsagede en brand.

Flere ambulancer kørte til området. Der blev også sendt redningshelikoptere til den normalt højsikrede politiskole.

Øjenvidner fortæller, at de hørte en kraftig eksplosion, der fik vinduerne til at smadre i flere bygninger i nærheden.

»Alle colombianere afviser terrorisme, og vi står sammen i at bekæmpe det«, siger den konservative præsident, Ivan Duque.

Det er uopklaret, om den skyldige agerede på egen hånd eller eventuelt på vegne af oprørsgruppen ELN, som på det seneste har optrappet sine angreb mod politiet.

Det skyldes en konflikt med præsident Duque om, hvordan de fastlåste fredsforhandlinger skal komme i gang igen.

Duque selv var torsdag på besøg i en vestlig delstat, men hastede hjem til hovedstaden efter nyheden om angrebet.

Ifølge offentlig anklager Nestor Humberto Martinez blev det køretøj, som blev brugt i angrebet, senest synet på et værksted i Arauco-provinsen, som er kendt for at være en højborg for ELN-bevægelsen.

I årtier har Bogotas indbyggere levet i frygt for at blive ofre for et bombeangreb, som enten nogle af oprørsgrupperne eller narkokartellerne stod bag.

I de seneste år er sikkerheden blevet markant forbedret og angrebene mærkbart færre, efter der blev indgået en fredsaftale med den største oprørsgruppe, Farc, der lagde våbnene i 2016.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce