Internationalt

Svensk politi leder fortsat efter truende mand: »Der er ingen oplysninger om tilskadekomne på skolen«

Flere elever og lærere skal have barrikaderet sig i et klasselokale af frygt for en knivmand.

Internationalt

Svensk politi var fredag eftermiddag massivt til stede på en skole i Solna, der ligger nord for Stockholm.

Klokken 14:57 slog en svensk skole alarm, da en mand på stedet skulle have opført sig truende. Hans identitet er ukendt på nuværende tidspunkt, og han mistænkes for at bære kniv.

Politiet har søgt området igennem uden at finde nogen person, som ikke havde et ærinde på skolen.

Ved 17-tiden var politiet stadig til stede på skolen for at skabe tryghed, skriver nyhedsbureauet TT ifølge Ritzau.

»Vi har ikke fundet nogen uvedkommende person og heller ikke nogen sårede«, siger Eva Nilsson, der er pressetalskvinde ved politiet i Stockholm, til  TT.

Skolen ligger i den svenske kommune Solna tæt på Stockholm. Politiet ankom tungt bevæbnet og afsøgte skolen med flere patruljer:

»Vi har fået oplysninger om, at en ukendt mand befinder sig på skolen. Og vi har kontakt med lærerne på stedet«, siger Eva Nilsson, talsperson ved Stockholms Politi.

Ifølge flere svenske medier skulle  manden være bevæbnet med en kniv. Det har dog ikke været muligt at bekræfte.

Elever og lærere låste sig inde i et rum for at beskytte sig selv.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce