Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Internationalt

Mueller skyder opsigtsvækkende historie ned om løgne-instruks fra Trump

Anonyme kilder anklagede fredag Trump for at instruere sin tidligere advokat om at lyve for Kongressen.

Internationalt

Den særlige anklager Rober Mueller afviser sprængfarlige beskyldninger mod USA's præsident, Donald Trump.

Fredag citerede nyhedshjemmesiden Buzzfeed to anonyme kilder for, at Trump skulle have instrueret sin tidligere advokat Michael Cohen i at lyve over for Kongressen om planer om at bygge et 'Trump Tower' i Moskva.

Meldingerne fik hurtigt Demokraterne op i det røde felt. Flere demokratiske politikere krævede fredag, at beskyldningerne skulle efterforskes.

Men natten til lørdag dansk tid har Muellers kontor udsendt en sjælden meddelelse, hvor beskyldningernes rigtighed anfægtes.

Mueller, som er ved at efterforske russisk indblanding i USA's præsidentvalgkamp, har allerede afsløret, at Cohen løj om det tidspunkt, hvor 'Moskva Trump Tower'-projektet blev afsluttet.

Men ifølge Buzzfeed skulle Cohen også have fortalt Mueller, at præsident Trump personligt havde instrueret ham i løgnen.

Korrektionen fra Mueller peger ikke på specifikke fejl i Buzzfeeds artikel. I stedet citeres Muellers talsmand, Peter Carr, for at sige:

»Buzzfeeds beskrivelser af specifikke udtalelser til den særlige anklager, og karakteristikken af dokumenter og vidneudsagn, som vores kontor har indhentet, i forhold til Michael Cohens vidneudsagn i Kongressen er ikke nøjagtige«.

Chefredaktør står fast

Buzzfeeds chefredaktør, Ben Smith, oplyser, at Buzzfeed står ved de oplysninger, som mediet har viderebragt. Ligeledes stoler han på de anonyme kilders troværdighed.

»Vi opfordrer den særlige anklager til at tydeliggøre, hvad det er, han anfægter«, siger han.

Præsident Trump glæder sig over udmeldingen fra Muellers kontor.

»En meget sørgelig dag for journalistikken, men en god dag for vores land«, skriver han på Twitter.

Derudover har Trump videresendt en lang række tweets fra andre Twitter-brugere, der harcelerer over Buzzfeeds journalistik.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce