Hæren blev sat ind efter den voldsomme eksplosion.
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Hæren blev sat ind efter den voldsomme eksplosion.

Internationalt

Mindst 20 personer er dræbt i eksplosion i olierørledning i Mexico

En stor brand i en rørledning, der lækkede olie, har dræbt 20 personer og såret 71 i Mexico.

Internationalt

20 personer er dræbt, og 71 er blevet forbrændt under en eksplosion i en olierørledning i delstaten Hidalgo i det nordlige Mexico.

Det oplyser de mexicanske myndigheder natten til lørdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AP.

De dræbte og tilskadekomne var i færd med at samle benzin, som lækkede fra olierørledningen, op i spande, da eksplosionen skete.

Angiveligt har brændstoftyve boret et hul i olierørledningen få timer før eksplosionen for illegalt at tappe benzin fra røret.

Ifølge guvernøren i Hidalgo, Omar Fayad, er opgørelsen for antallet af døde og sårede baseret på de første meldinger fra ulykkesstedet.

»Den umiddelbare melding er meget alvorlig. Jeg er blevet fortalt, at 20 personer er døde, forkullede«, siger han til mexicansk tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Der er mange sårede, rigtig mange«.

Siden er antallet af forbrændte steget med seks personer.

Billeder fra ulykkesstedet på mexicansk tv viser, at høje flammer rejser sig over olierørledningen. Samtidig høres lokale i området råbe efter hjælp.

På Twitter udtrykker Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, sin bekymring over hændelsen. Han understreger, at han vil have hele landets regering til at træde til for at hjælpe ofrene.

Mexico har de seneste år kæmpet med tyveri og sabotage af landets olierørledninger.

Kort før jul igangsatte præsident Obrador en øget overvågning af 1600 kilometer olierørledninger for at forhindre tyverierne.

Den skærpede overvågning har ført til mangel på benzin og forårsaget lange køer ved tankstationer. Angiveligt fordi det er blevet vanskeligere at sikre sig billig benzin på ulovlig vis.

Det statslige olieselskab, Pemex, skønner, at det alene siden 2016 er frastjålet brændstof til en værdi af over 146 milliarder pesos. Det svarer til cirka 49 milliarder kroner.

Bag tyverierne står kriminelle bander og korrupte ansatte.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce