USA's præsident, Donald Trump kom lørdag aften med sin bekendtgørelse.
Foto: Yuri Gripas/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Donald Trump kom lørdag aften med sin bekendtgørelse.

Internationalt

Trump vil udskyde deportationer i bytte for en grænsebarriere

Demokraterne har på forhånd afvist det tilbud, som Donald Trump fremsatte lørdag aften i en tale.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, gav lørdag aften i en tale sit bud på et kompromis mellem Republikanerne og Demokraterne, der ikke kan enes om et budget for 2019.

Trumps forslag indeholder 5,7 milliarder dollar til en 'stærk og gennemsigtig stålbarriere' langs dele af USA's grænse til Mexico.

Derudover ønsker han flere grænsevagter, bedre værktøjer til at opfange stoffer på vej over grænsen og dommere til at behandle ansøgninger om asyl.

Præsidenten beder mere præcist om 2750 grænsevagter, 75 dommere til sager om immigration og 805 millioner dollar til at opfange stoffer, der krydser grænsen fra Mexico.

Den anden vej vil præsidenten hjælpe nogle af de personer i USA, som er blevet bragt illegalt til landet som mindreårige af deres familie.

Han vil tilbyde tre års fritagelse fra deportation for en gruppe, der udover at være kommet til landet som mindreårige opfylder krav såsom uddannelse og ren straffeattest.

Det skal ske gennem det program, der kaldes Daca. Trump tilbyder også en treårig forlængelse af et program, der giver midlertidig ophold- og arbejdstilladelse til personer fra ti specifikke lande. Programmet kaldes TPS.

Derudover skal der bruges 800 millioner dollar til 'humanitær assistance', uden at præsidenten definerede, hvad det dækkede over.

I en udtalelse, der blev udsendt umiddelbart efter Trumps tale, siger Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, at han sætte en afstemning om Trumps forslag på dagsordnen i den kommende uge.

Republikanerne har et flertal i Senatet, der er det ene af Kongressens to kamre. Efter sidste efterårs midtvejsvalg er det derimod Demokraterne, der har flertal i det andet kammer, Repræsentanternes Hus.

Demokraterne afviser tilbud i den dur

Demokraternes i Repræsentanternes Hus havde på forhånd afvist et tilbud i den dur.

Uenighed mellem Demokraterne og Republikanerne om, hvad budgettet for 2019 skal indeholde har ført til en lukning af dele af det føderale regeringsapparat.

Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentantens Hus og leder af demokraternes medlemmer i kammeret, nægter at forhandle om nogen byttehandel, før Trump har godkendt et budget, der åbner de føderale regeringer.

Derudover siger hun i sin udtalelse, der blev afgivet før Trumps tale, at Demokraterne vil have en permanent løsning for de personer, der kom til landet illegalt som mindreårige.

Hverken Daca eller TPS tilbyder nogen mulighed for permanent opholdstilladelse eller statsborgerskab.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce